judicial

Entren en funcionament els nous jutjats de Mollet del Vallès

L'alcalde Josep Monràs critica la possibilitat que el jutjat de violència ver les dones s’acabi agrupant a Granollers i es deixi de prestar a Mollet

per Redacció, 14 de novembre de 2019 a les 19:35 |
La consellera de Justícia, Ester Capella, i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, destapant la placa commemorativa durant la inauguració dels nous jutjats | Departament de Justícia
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de Justícia, Ester Capella, ha inaugurat aquest dijous els nous jutjats de Mollet del Vallès ubicats a l’edifici de Can Fàbregas. Les noves instal·lacions, de dues plantes i de més de 2.800 m2, permetran agrupar en un mateix lloc els jutjats i el Registre Civil, que fins ara s'ubicaven en un bloc de pisos del carrer Anselm Clavé i a la plaça Prat de la Riba, respectivament. Els edificis antics no tenien l’espai suficient ni gaudien d’àrees imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. Les noves instal·lacions milloren la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb espais diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. També s’ha garantit l’accessibilitat de tot l’edifici.

El Departament de Justícia pagarà un lloguer mensual de 29.000 euros durant 20 anys. Les obres d’adequació de Can Fàbregas s’han allargat gairebé un any i han anat a càrrec del propietari. Els treballs han consistit en la construcció d’escales i ascensors, l’obertura de noves finestres, la pavimentació de l’espai, la distribució de les zones i les instal·lacions tècniques, entre d’altres.


Capella ha parlat “d’un dia de celebració que posa punt i final a anys de promeses incomplertes” i ha volgut expressar “una disculpa pública i sincera i un reconeixement a les treballadores i treballadors públics per la precarietat en la que han hagut de treballar fins ara”. Per la seva banda, Monràs ha parlat “d’una reivindicació històrica” reconeixent “a la Generalitat i, especialment, als professionals de la judicatura i a tot el personal administratiu que, malgrat les condicions realment difícils en les que han treballat durant anys, i gràcies a la seva dedicació i esforç, han permès que Mollet tingués uns serveis judicials de primera".

D’altra banda, el Departament de Justícia ha comunicat que ja ha iniciat els tràmits per llogar 500 m2 més d’aquest mateix edifici per ubicar-hi una subseu de la Fiscalia que actualment es troba als jutjats de Granollers.


El partit judicial de Mollet dona servei a una població de més de 106.000 habitants d’un total de 7 municipis de la comarca del Vallès Oriental.

Trasllat


D'altra banda, Monràs ha criticat la possibilitat que el jutjat de violència ver les dones s’acabi agrupant a Granollers i, per tant, es deixi de prestar aquest servei, com fins ara, a Mollet. Segons ha informat l'ajuntament molletà, Monràs ha recordat que “els jutjats de Mollet donen servei a més de 100.000 persones del Baix Vallès i ara ho fa amb unes dependències més modernes i àmplies” i, per aquest motiu “no entendria un trasllat que vulnera el principi de proximitat, que obliga a les víctimes a un major desplaçament i que pot comportar el col·lapse d’un servei dirigit a persones especialment vulnerables”.

 

 

Participació