soldiaritat

El Gran Recapte busca 2.100 voluntaris pel Vallès Oriental

Col·laboraran en els 146 punts de recollida que hi haurà a la comarca el 22 i 23 de novembre

per Redacció, 9 de novembre de 2019 a les 12:56 |
2.100 voluntaris. Aquesta és la xifra pel Vallès Oriental que busca aconseguir el Banc d'Aliments pel Gran Recapte d'aliments, que tindrà lloc el 22 i 23 de novembre. Els voluntaris treballaran als 146 punts de recollida, però també a la classificació de tot el que es reculli a una nau del CIM Vallès de Santa Perpètua.

Aquest dilluns s'ha presentat la iniciativa. Tot el que es reculli al Vallès Oriental anirà a parar a la comarca, on hi ha una trentena d'entitats i 10.758 persones beneficiades pel Gran Recapte. D'aquests, 3.344 són del Xiprer, però també se'n beneficien la parròquia dels Frares i l'Estel del Matí de Granollers i l'associació sociocultural Maná de les Franqueses.


Segons recull SomGranollers, la coordinadora de la Fundació El Xiprer, Natàlia Sanchis, ha recordat que a Catalunya hi ha un 20% de persones en risc de pobresa. 

El 2018 al Vallès Oriental el Gran Recapte va recollir 220.000 quilos d'aliments i uns 50.000 a Granollers i la seva àrea d'influència. Això significa que es van donar 8 quilos per persona i mes a famílies vulnerables durant tres mesos. Una xifra que aquest any l'organització vol fer arribar als 9 quilos.

Els responsables han fet una crida a la participació dels voluntaris. Han explicat que es tracta de torns curts, de quatre hores, i que es pot escollir torn, municipi i fins i tot supermercat.

Pel que fa a l'ajuda al CIM Vallès, es necessitaran 6.000 persones per classificar tots els aliments rebuts. Aquesta feina es farà al carrer Les Plomes, s/n, de la zona C, parcel·la 11, de dilluns 25 a dijous 28 de novembre, de 5 de la tarda a 8 del vespre.

 

Participació