comunicació

L'Ajuntament de Parets justifica la sortida de Vallès Visió per poder destinar més fons a l'acció social i a rebaixar l'IBI

La regidora de Comunicació diu que "li sabria greu" que la decisió suposi retallades entre la plantilla del canal de televisió

per Redacció , 25 d'octubre de 2019 a les 13:31 |
La redacció de Vallès Visió, en una imatge d'arxiu. | VV
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Parets del Vallès ha aprovat aquest dijous al vespre la sortida del Consorci Teledigital Mollet i, per tant, deixar de formar part de Vallès Visió. La decisió portada al ple ha comptat amb els vots a favor d'ERC, Sumem Esquerres i Parets per la República, que han defensat que la decisió suposarà un important estalvi pels comptes públics. També han explicat que després de la sortida el municipi estrenarà un servei de vídeos per internet gestionat pel servei de comunicació de l'ajuntament i que el nou mètode permetrà optimitzar recursos: "Quan es gravi un vídeo s'utillitzarà l'àudio per la ràdio i per la nota de premsa", ha avançat la regidora de Comunicació Casandra Garcia.

La sortida del municipi ha comptat amb l'abstenció de Ciutadans i el rebuig del PSC. Els socialistes han qualificat de demagògica la decisió.


Així n'ha informat Vallès Visió:

 
 
L'equip de govern paretà ha emès aquest divendres un comunicat en forma de declaracions de Garcia. La regidora ha justificat el vídeo "per esclarir algunes opinions que no són certes i falten a la veritat". Per exemple, ha defensat que la de Parets és la cinquena sortida que es produeix a Vallès Visió: "No som pas pioners en decidir destinar milers i milers d'euros a altres qüestions prioritàries per nosaltres", ha destacat.


Garcia ha xifrat en 128.000 euros anuals -i 512.000 per tota la legislatura- mantenir-se dins del consorci: "Aquesta quantitat econòmica es pot destinar a accions més socials, contractació de gent del poble i reduir els impostos dels ciutadans, com per exemple que paguin menys IBI", ha defensat.

Pel que fa al nou sistema de vídeo, la regidora diu que "no hi haurà barreres" i que les  diverses entitats que hi ha al municipi seguiran tenint difusió de la seva activitat. En aquest sentit, ha rebutjat les crítiques que asseguren que, amb el nou sistema, el control de la informació dels mitjans es farà a través de l'equip de govern: "Puc assegurar que els mitjans locals treballen sense cap interferència política. La llibertat periodística és una línia vermella". 

Finalment, Garcia ha dit que "li sabria greu" si es produeixen retallades a la plantilla de Vallès Visió amb la sortida de Parets del consorci, però també ha contestat que "no podem pendre aquesta decisió pensant en la reorganització d'un consorci".


 

Participació