Sentència de l'1-O

Milers de persones surten al carrer per defensar els joves: «No són violents, són valents»

Un total de 31 persones detingudes durant les manifestacions en contra de la sentència són en presó provisional i ja hi ha gairebé 600 ferits

per Andreu Merino , Plaça Universitat, Barcelona, 24 d'octubre de 2019 a les 19:32 |
Manifestació per denunciar les agressions policials als joves. | Paula Roque
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Milers de persones es manifesten al centre de Barcelona amb el lema "No toqueu el nostre jovent" per defensar els independentistes més joves que han sortit als carrers en els últims dies per protestar contra la sentència i que han patit una dura resposta policial.

La manifestació ha partit de la plaça Universitat i finalitza el seu recorregut a la plaça de Sant Jaume, on se celebraun acte polític organitzat per les entitats. Pel camí s'hi ha anat incorporant més gent. Els manifestants han entonat diversos càntics, tots ells amb un missatge central: "No són violents, són valents". La convocatòria ha estat impulsada pels sindicats Ustec, Intersindical-CSC i CGT, el Sindicat d'Estudiants, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Docents per la República, FAPAC, el col·lectiu Mares i Àvies per la República, Universitats pels Drets Civils i l'ANC.

Manifestació per denunciar les agressions policials als joves. Foto: Paula Roque


En el seu pas per la prefectura de la policia espanyola, a Via Laietana, on es va encendre la flama de la nit més intensa de protestes contra la sentència a Barcelona, els convocants han fet un cordó davant l'edifici. Els manifestants han cridat "fora les forces d'ocupació", però no s'hi han aturat i han seguit el seu camí cap a Sant Jaume. La manifestació arriba després que 31 persones detingudes durant les mobilitzacions de protesta per la sentència del Suprem hagin entrat a presó provisional. Els convocants també assenyalen que la xifra de ferits a causa de l'actuació policial durant les manifestacions ja arriba gairebé a les 600 persones.
 

Centenars de persones es manifesten a Barcelona contra les agressions policials als joves Foto: Paula Roque

 

Centenars de persones es manifesten a Barcelona contra les agressions policials als joves Foto: Paula Roque


 

Centenars de persones es manifesten a Barcelona contra les agressions policials als joves Foto: Paula Roque

 

Participació