política municipal

Junts per Granollers vol que s'afavoreixi els ciutadans que generin menys residus

El grup presenta les seves propostes pel que fa a les ordenances municipals

per Redacció , 24 d'octubre de 2019 a les 17:38 |
Àlex Sastre i Laura Sabatés, explicant les seves propostes sobre ordenances. | Junts per Granollers
Junts per Granollers creu que la fiscalitat de Granollers ha de ser més justa i sostenible i incentivar l’ocupació. Amb el ple d’ordenances a l’horitzó per la setmana que ve, els regidors Àlex Sastre i Laura Sabatés han detallat aquest dimecres la bateria de propostes que portaran a la sessió. Destaca el pagament per generació, una mesura que ja portaven al seu programa electoral i que significa que pagui menys taxa de tractament i recollida de residus qui més fracció o rebuig generi: "Som consicents que en aquestes ordenances encara no es podria introduir, perquè el contracte de neteja no ha acabat i no contempla aquesta proposta. Estem parlant d'introduir als pressupostos una partida que estudiï com implantar aquest sistema per, abans no s’esgoti el contracte, poguem haver treballat per com seria desenvolupar aquest nou mètode", ha explicat Sastre. "És un sistema més just pels qui fan l'esforç, i ara no se'ls hi reconeix", ha efgit.

Junts també demana que el consistori no augmenti la pressió fiscal i un ús més intensiu de la tarificació social. Un altre punt de la llista té a veure amb l’IBI, que demanen reduir per immobles afectats per planificació urbanística que no s’executa.


Pel que fa a les mesures més sostenibles, Junts demana que a la zona blava s’incloguin els diversos tipus de vehicles que hi ha entre els més i els menys contaminants, i introduir una bonificació per als establiments comercials que redueixin l’ús del plàstic en els seus productes.

 

Participació