comunicació

L'Ajuntament de Parets votarà la sortida de Vallès Visió

Els treballadors del canal de televisió denuncien manca de diàleg i demanen que es replantegi la mesura

per Redacció , 22 d'octubre de 2019 a les 12:46 |
La redacció de Vallès Visió, en una imatge d'arxiu. | VV
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Parets del Vallès ha comunicat aquest dimarts que aquest dijous celebrarà un ple extraordinari en què, entre d'altres coses, portarà a votació que el municipi continuiï dins de Vallès Visió, el canal de televisió del Consorci Teledigital de Mollet. En concret, l'ordre del dia parla d' "aprovar, si correspon, implementar la creació del canal audiovisual en línia de l’Ajuntament de Parets del Vallès, i la separació de l’Ajuntament de Parets del Vallès del Consorci Teledigital Mollet".

Els treballadors del canal han reaccionat a l'anunci publicant un comunicat en què denuncien manca de diàleg i demanen que es reconsideri la decisió. Reconeixen que estan "profundament preocupats" per la viabilitat d’aquest projecte si es confirma la decisió de Parets. Lamenten que, si es confirmés, la sortida es faria efectiva l’1 de gener, "deixant poc marge per redefinir el projecte o reestructurar-lo. Aquesta decisió comportarà retallades dràstiques a la plantilla. Ens sobta escoltar els seus portaveus parlar de diàleg i negociació en altres assumptes i no voler aplicar aquesta voluntat en el nostre cas".


 

   Manifest treballadors Vallès Visió by naciodigital on Scribd

 

També critiquen que es parli de crear una televisió municipal en línia: "Canvien un mitjà plural que informa basant-se en un criteri periodístic per un altre que controlarà íntegrament l’equip de govern. Per tant, se substitueix un mitjà públic per un altre d’institucional. L’Ajuntament decidirà els continguts dels què parlarà aquest mitjà. S’aposta per un servei audiovisual en streaming que s’emetrà íntegrament a través d’internet. Aquest tipus de productes tenen una repercussió menor i amb poca arribada a la població. Cal tenir en compte que el cost de Vallès Visió és de 50 cèntims al mes per a cada paretà".


D'altra banda, lamenten que Sumem Esquerres -que forma part de l'equip de govern juntament amb Ara Parets ERC amb Parets per la República-Junts per Catalunya- "ha incomplert el seu programa electoral, on deien que estudiaruen amb especial cura la integració del Consorci Teledigital Mollet (que gestiona Vallès Visió) amb el Consorci Teledigital de Granollers, per estalviar costos i ser més eficients".

La plantilla també lamenta que si s'acaba confirmant l'adéu del municipi "les entitats deixaran de tenir pes en l’àmbit comarcal i català amb aquest nou projecte audiovisual per internet. Vallès Visió ofereix informació multiplataforma (web, televisió, app i xarxes) de ressò comarcal. A més, Vallès Visió està adherit i consolidat a la Xarxa Audiovisual Local, això permet que les activitats que fan les entitats culturals, socials i esportives del municipi tinguin presència arreu del país".


Finalment, demanen que "en cas que aquesta decisió sigui irrevocable", hi hagi una pròrroga "per evitar acomiadaments immediats de treballadors".

Actualment, Vallès Visió compta amb la participació dels ajuntaments de Mollet del Vallès, Montornès, Montmeló i Martorelles. Vilanova va sortir ell 2011 per la crisi; Sant Fost i La Llagosta ho van fer per motius economics el 2013; i Vallromanes el desembre de 2018 per motius politics.
 

 

Participació