cuina

RECEPTA Cors de nous i panses

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias, 21 d'octubre de 2019 a les 17:41 |
Cors de nous i panses. | Manel Baxerias
Ingredients:
 

125 grams de farina
125 grams de sucre
125 grams de mantega
125 grams de nous

125 grams de formatge semi-curat
75 ml. de llet
½ sobre de llevat químic tipus (Royal)
Un pessic de sal
2 ous grans a temperatura ambient
50 grams de panses sense pinyols
100 ml de vi moscatell
 
Elaboració:

Poseu a un cassó les panses i el vi de moscatell, poseu-ho al coure a foc baix fins que arranqui el bull, arribat aquest punt; traieu del foc i deixeu que les panses s’hidratin, i es refredin.

Ratlleu el formatge i reserveu. Preescalfeu el forn a 180 º C. Foneu la mantega al microones, només perquè estigui al punt de pomada ni fosa ni calenta, o deixeu-la fora de la nevera perquè estigui tova.

Barregeu la farina, amb el llevat i la sal, tamiseu la barreja. Reserveu.

En un bol barregeu el sucre amb la mantega i bateu-ho fins que sigui una crema, afegiu a la barreja els ous i bateu, fins doblar el volum, en aquest moment incorporeu-hi el preparat anterior de la farina tamisada, procurant que no quedin grumolls, tot seguit la llet, seguiu baten fins que tot estigui integrat, per últim incorporeu-hi el formatge, les nous i les panses escorregudes del moscatell i amb una llengua barregeu-ho bé.

Passeu la barreja als motlles en aquests cas es un motlle en forma de cor i de silicona o be podeu fer servir motlles de magdalenes, poseu-los al forn uns 5 minuts a 180ºC, passats els que baixareu a una temperatura 155ºC, uns 20 minuts més; un total 25-30 minuts aprox. Transcorregut el temps comproveu la cocció amb el sistema del escuradents al centre dels pastissets.

Un cop cuits, deixeu-los refredar en una reixeta.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació