cuina

RECEPTA Arròs de carn i ceps

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 12 d'octubre de 2019 a les 11:25 |
Arròs de carn i ceps. | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per a 2 persones:

200 grams d’arròs, de la varietat Marisma de Molí de Rafelet

100 grams de costella de porc a trossets
3 ales de pollastre

1/2 pebrot vermell
1 ceba

2 tomàquets madurs
Un grapat de pèsols
5 ceps secs o be frescos
Brou de pollastre (una mica més del doble que d’arròs)
Oli d’oliva
Sal,pebre negre recent molta

Preparació:

Posem a un bol el ceps amb aigua, un mínim de mitja hora. (Si teniu la possibilitat de fer servir cep fresc obviem aquest pas).

En una paellera d’arròs posem l’oli a ple foc i enrossim la costella i les ales de pollastre tallades per meitat, prèviament salpebrades. Després, un cop tot sigui ros ho apartem de l’oli i reservem.

Aprofitem l’oli per sofregir-hi la ceba, tallada molt fina, i el pebrot una part tallat a daus petits i una altra part tallat amb tires fines per poder decorar l’arròs, tant punt siguin cuits reservem les tires de pebrot i seguim amb el sofregit incorporant-hi el tomàquet ratllat i el deixem reduir, mentre redueix posem a escalfar el brou, retornem els trossos de pollastre i costella a la paella deixant-los ofegar sense parar de remenar entre 5 i 10 minuts a foc baix.

Tallem els ceps en trossets, no llencem l’aigua del remull que també la incorporarem al brou que esta escalfant-se, incorporem els ceps al  sofregit i els deixarem coure un parell de minuts.

Afegim l’arròs a la paella donant-li unes voltes per tal que agafi el gust del sofregit i desprès d’un parell de minuts hi posem també el brou que ja tindrem calent. Cal recordar que sempre se’n posa una mica més del doble que d’arròs i que els primers minuts el foc ha de ser viu.

Afegim els pèsols durant els primers deu minuts de cocció, mentre tinguem el foc alt i anem posant a preescalfar el forn a uns 180º per tal de posar-hi l’arròs la resta de temps de cocció, abans de fer-ho comprovem que tingui suficient líquid, si en faltes n’hi afegim i posem l’arròs al forn els 7 minuts restants, depenent del tipus d’arròs que fem servir, en aquest cas fem servir una varietat Marisma.

Acabada la cocció el deixem reposar uns 3 minuts i també incorporem les tires de pebrot reservades de decorar tapem la paella amb una tapadora o un drap de cuina.

Passat el temps de repòs ja podem servir.
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació