Cultura

Cap de setmana per descobrir el patrimoni de Granollers i del país

Municipis de tot el país participen de divendres a diumenge en les Jornades Europees de Patrimoni

per Sergi Garcia, 11 d'octubre de 2019 a les 12:02 |
El fogoner de la Tèrmica | Roca Umbert
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com cada tardor, un any més se celebren al conjunt del continent les Jornades Europees de Patrimoni. A Catalunya, enguany s'han organitzat de l'11 al 13 d'octubre.

Granollers se suma un any més a aquesta iniciativa per promoure l'accés al patrimoni cultural. I ho fa amb dues dues activitats gratuïtes. La primera serà el dissabte 12 d'octubre i consistirà en una visita teatralitzada a la Tèrmica de Roca Umbert per la qual ja no queden places. En dos passis, a les 18 i les 20 h, el fogoner (interpretat per Joan Fons Àlluer), que era qui controlava el vapor de la caldera, oferirà un recorregut per l'espai de la Tèrmica que ens permetrà descobrir com funcionava la instal·lació que havia proveït d'energia els telers de l'antiga tèxtil Roca Umbert, a partir de carbó, fuel i gas.

L'endemà, el diumenge 13 d'octubre a les 11 del matí, es farà un recorregut guiat pels carrers del centre per conèixer el Granollers medieval i modern a través de les finestres gòtiques i renaixentistes. Cinta Cantarell, historiadora de l'art, serà la guia d'aquesta activitat que comptarà amb la participació musical del duo Bergamasca format per Laia Sapera (traverso) i Xavier Soler (tiorba, viola de mà i guitarra barroca). Per aquesta activitat no cal fer inscripció prèvia, el punt de trobada és el Museu de Granollers i tindrà una durada de 2 hores.

A més, l’Arxiu Municipal de Granollers també se suma a les jornades, a partir de l’11 d’octubre, amb la mostra de fotografies Hospital Asil de Granollers que recull imatges de l'antic hospital, de 1914 a 1998 i que es podrà visitar al portal de l'Arxiu Fotogràfic. A més, el Document del mes que es pot consultar a la pàgina web de l'Arxiu és Actuacions per a la construcció del nou Hospital-Asil de Granollers, 1914-1919.

Pel que fa a la resta del país, diversos municipis s'afegeixen a l'esdeveniment i NacióDigital n'ha seleccionat deu activitats gratuïtes per descobrir el patrimoni català.

Entre les activitats programades hi ha visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions... A banda de les deu propostes de NacióDigital, pots consultar totes les activitats a l'agenda en línia de les Jornades Europees de Patrimoni.

 

 

Participació