reconeixement

​Les Medalles de la Ciutat de Granollers distingeixen Mamadou Aliou Sylla, a títol pòstum, i Aurora Morata

L'expedient de concessió d'aquestes medalles es debatrà en el ple del proper mes de novembre

per Redacció, 9 d'octubre de 2019 a les 13:45 |
Mamadou Aliou Sylla i Aurora Morata, Medalles de la Ciutat. | Ajuntament de Granollers
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha consensuat els candidats a Medalles de la Ciutat 2019: l’activista Mamadou Aliou Sylla, a títol pòstum,  i la directora esportiva de les seccions de gimnàstica artística femenina i masculina del Club Natació Granollers, Aurora Morata Salvador. L'expedient de concessió d'aquestes medalles es debatrà en el Ple del proper mes de novembre.
 

Segons ha informat el consistori, a Mamadou Aliou Sylla se'l reconeix "pel seu activisme social a favor dels drets humans exercit primer al seu país, el Senegal, en el marc d’una ONG que defensava els drets de les dones i, posteriorment, a Granollers en diferents entitats". En aquest sentit, es cita l'Associació Cultural Resortisante de Kedougou, de la qual va ser un dels seus impulsors; l'Associació Cultural Amics de l’Àfrica del Vallès Oriental, on va ser vocal de la junta; El Xiprer, on va fer de voluntari; i Vallès Oriental Vol Acollir, on hi va participar des del primer moment de la seva constitució.

També se li reconeix també el seu paper impulsor en l’intercanvi de jugadores d’handbol del BM Granollers i Kédougou, el seu poble natal al Senegal, "que ell considerava una oportunitat per apoderar i capacitar  les dones". "El seu humanisme, caràcter dialogant i col·laborador el va convertir en un dels interlocutors a Granollers de la comunitat senegalesa de la regió de Kédougou".

Per la seva banda, d'Aurora Morata Salvador se la reconeix la tasca per impulsar, amb gairebé 40 anys de dedicació, la secció de gimnàstica artística del Club Natació Granollers, des d’on exerceix com a directora esportiva de les seccions femenina i masculina. "Es reconeix també la seva trajectòria esportiva que va tenir la seva màxima expressió en els Jocs Olímpics de Moscou 1980, on va assolir la 25a. posició i va contribuir a que la gimnàstica de l'estat obtingués la millor classificació de la història fins aleshores", recorda el consistori. Un any abans va ser campiona d’Espanya de gimnàstica esportiva en categoria individual i medalla d’or en els Jocs de la Mediterrània d’Split, entre els resultats més destacats del seu llarg palmarès. "El fet de posar-se al capdavant i fer progressar durant tants anys la gimnàstica artística va ser reconegut pel seu club, el CNG, que li va dedicar la sala de gimnàstica en el seu honor", destaquen. 

 

Participació