conflicte

La PAH diu que la baralla de Canovelles respon a les dificultats d'accés a l'habitatge

Demanen a les administracions que els pisos dels grans tenidors estiguin a disposició dels més desfavorits

per Redacció, 8 d'octubre de 2019 a les 18:13 |
Un carrer del centre de Canovelles. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca creu que l'única causa de la baralla d'aquest cap de setmana a Canovelles respon a les dificultats d'accés a l'habitatge i que aquí, el color de la pell no hi té res a veure. El col·lectiu ha emès un comunicat en què demanen a les administracions que posin a disposició dels més desfavorits els pisos buit de la Sareb, dels bancs i dels grans tenidors d'habitatges.

"Aquesta dificultat provocada per l'atur, la precarietat laboralels salaris insuficients i i l'alt cost d'uns lloguers convertits en mercaderies s'incrementa en el cas de grups estigmatitzats per la seva religió, grup ètnic o origen nacional", destaca el comunicat. "La consideració de l'habitatge com una mercaderia i no com un dret al qual tota unitat de convivència hauria de accés genera tot un seguit de grups que obtenen rendiment econòmic a costa d'una necessitat bàsica", afegeixen.


"La solució d'aquest problema no passa només per combatre de les màfies que s'aprofiten de la necessitat d'un habitatge per guanyar diners i perseguint l'ocupació dels que no tenen una altra alternativa. La solució exigeix garantir el dret a l'habitatge a totes les persones, el que requereix de combatre també els interessos dels grups financers i especuladors  que fan negoci amb la mercantitlització d'aquest dret", ressalten.

 

 

Participació