agressions

L'alcalde de Canovelles diu que les agressions de dissabte «no són problema de convivència, sinó de delinqüència»

Emilio Cordero explica que es tracta d'un fet relacionat amb el lloguer d'un habitatge ocupat

per Redacció, 8 d'octubre de 2019 a les 11:39 |
La junta de seguretat extraordinària celebrada aquest dilluns. | Ajuntament de Canovelles
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Canovelles ha reaccionat a les agressions de tres persones d'aquest dissabte. Aquest dilluns al migdia ha celebrat una junta de seguretat extraordinària en què han manifestat el seu "rebuig contundent cap a tot tipus de violència".
 

El consistori també ha posat de relleu que l'origen de la baralla va ser un fet delictiu relacionat amb l'ocupació d'un habitatge. Segons l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, "no es tracta d'un problema de convivència ciutadana sinó de delinqüència". És per això que des del consistori es fa "una crida a la calma i a la prudència" amb l'objectiu de "deixar treballar els cossos de seguretat i el sistema judicial i, sobretot, per evitar escampar l'odi cap a una determinada comunitat en funció del seu origen o ètnia". 
 

El consistori també ha detallat que, per tal que els fets no esdevinguin un problema entre les diferents comunitats que actualment conviuen a Canovelles, ha impulsat tot un seguit d'accions que se sumen a les que ja es duen a terme al llarg de l'any i que tenen l'objectiu de restablir la normalitat i garantir la seguretat dels veïns. Entre elles en destaquen la millora de l'enllumenat de la zona, la instal·lació de càmeres de videovigilància o les reunions de mediació que ja s'han realitzat amb les diferents comunitats que viuen a la Barriada Nova, unes reunions que se sumen a les trobades i als programes per a la convivència i la pau que es realitzen al llarg de tot l'any des de fa temps.
 

Pel que fa a la junta de seguretat, l'Ajuntament considera "imprescindible" augmentar la presència policial al carrer i, en aquest sentit, "exigeix" a la conselleria d'Interior suport i mitjans per poder solucionar una situació "que excedeix de la capacitat d'actuació i les competències de l'administració local". De la mateixa manera, insten a la Generalitat, qui en té la competència, a adoptar mesures urgents pel que fa a la problemàtica l'habitatge. 

 

Participació