cuina

RECEPTA Bacallà amb parmentier de moniato i cruixent de porro & xips

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias, 6 d'octubre de 2019 a les 09:30 |
Bacallà amb parmentier de moniato i cruixent de porro & xips. | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

300 grams de lloms de bacallà 150 grams/persona (remullat)

400 grams de moniatos
1 porro la part blanca
Ratlladures de nou moscada
Pebre blanc acabat de moldre

3 nous de mantega
Oli d’oliva extra verge
Oli de gira-sol
Sal
Cibulet picat per a la decoració

Elaboració:

Traiem el bacallà del remull i l’assequem bé i el reservem.

Pelem el moniatos i un cop ben nets de pell, en tallem una part en làmines, el més fines possibles per fer les xips de moniato, la resta la tallem a daus i la posem a bullir amb aigua i una mica de sal. Un cop cuit el moniato l’escorrem i, amb una forquilla l’aixafem per aconseguir una pasta fina però no tan com un puré, afegim unes nous de mantega, l’oli d’oliva, la ratlladura de nou moscada i un punt de pebre blanc; ho barregem tot bé i comprovem el punt de sal i ho reservem.

Confitant de bacallà:
Posem en un caso ½ litre d’oli de gira-sol. Escalfem l’oli fins que comenci a bullir, esperem uns 2 minuts (haurà assolit la temperatura de 100-120º C) i introduïm els lloms de bacallà. Baixem la temperatura i mantenim mig foc (el correcte és a uns 80 º C). Confitem el bacallà durant uns 15 minuts. El retirem del foc i el deixem refredar en el mateix caso.
Tallem el porro en làmines molt fines, l’enfarinem i el sofregim a foc lent fins que quedi cruixent. Fem el mateix amb les xips de moniato, retirant-los quan  estiguin daurats. Reservar en un plat amb paper absorbent, per llevar-li l’excés d’oli.

Per la presentació del plat, col·loquem en un cèrcol la parmentier de moniato, pressionant perquè agafi forma i traiem el motllo, es decora amb el cruixent de porro i les xips de moniato, a un extrem el bacallà confitat i per últim el cibulet picat.
 

 
 
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació