noms més freqüents

Quins són els noms més posats al Vallès Oriental?

Marc i Júlia continuen sent els noms més freqüents a Catalunya

per NacióDigital , 2 d'octubre de 2019 a les 11:46 |
Marc i Júlia, els noms més posats un any més a Catalunya | rawpixel.com
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc i Júlia continuen imbatibles com els noms més posats a Catalunya, segons dades de l'Idescat d'aquest 2018. En el cas dels nens, Marc és el nom més posat seguit de Pol, Àlex, Jan i Nil; en el cas de les nenes, Júlia encapçala el rànquing seguit de Martina, Emma, Maria i Lucía.

Al Vallès Oriental, Pol va ser el nom més posat als nens que van néixer el 2018, mentre que Abril va ser l'opció més escollida pel que fa a les nenes. Marc, Biel, Jan, Àlex, Martina, Lucas, Lucía, Nil, Pau, AinaMartí, Hugo, Laia, Maria, Mia, Júlia, Ona, Èric, Leo, Arlet, Emma, Noa i Jana van ser els altres noms més utilitzats .En aquest gràfic podeu veure el rànquing de noms més freqüents a Catalunya:


Caiguda de la natalitat el 2018

Els naixements van disminuir a Catalunya un 5,4% l'any 2018, segons l'Idescat. L'edat de les mares se situa en els 31 anys quan tenen el primer nadó. La taxa de natalitat està en els 8,3 nascuts vius per cada 1.000 habitants, i el nombre mitjà de fills per dona es queda en 1,3, el més baix des del 2001. Per sobre d'aquesta mitjana se situen les Comarques Centrals (1,47), les Gironines (1,46) i Ponent (1,44). L'índex més baix és el de l'Alt Pirineu i Aran, amb 1,08 fills per dona.


La franja d'edat de més natalitat és la de 30 a 34 anys, seguida per la de 35 a 39. A Europa, en canvi, el segon grup d'edat on es tenen més fills és el de 25 a 29 anys. Destaca el nivell de fecunditat extraordinàriament baix de les catalanes menors de 30 anys en comparació amb les europees, amb una diferència de més de 30 punts en aquesta franja d'edat. Marc i Júlia són els noms més posats. L'àmbit metropolità és on la maternitat és més tardana: 31,5 anys d’edat mitjana en el naixement del primer fill. L’àmbit de Ponent està en l'extrem contrari, amb 30 anys. 

A més, la reducció de la natalitat es concentra en les mares de nacionalitat espanyola. La fecunditat de les estrangeres és d'1,59 fills, i la de les espanyoles es queda en l'1,19. El 2% dels parts són múltiples. La proporció augmenta amb l'edat. El 6,2% dels parts de dones de més 35 anys són múltiples.

 

Participació