1 de 10
procés català

VÍDEO i FOTOS Històrica manifestació a Sabadell contra l'empresonament dels detinguts pel 23-S

12.000 persones recorren els carrers de Sabadell, segons la Policia Municipal

La plaça Doctor Robert amb tots els manifestants | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez / Albert Segura, Sabadell | 28 de setembre de 2019 a les 21:09 |
Aquest article es va publicar originalment el 28 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Històrica manifestació a Sabadell. 12.000 persones, una xifra de rècord a la ciutat. Des de la tardor de 2017, amb permís de protestes per la sanitat pública i l’ensenyament, les mobilitzacions a la localitat vallesana s’han comptat per milers, especialment les crides a la plaça Sant Roc. La riuada de gent ha estat tal que quan la capçalera ha arribat a la plaça de la Creu Alta, a uns 500 metres del jutjats, el punt d’inici de la protesta, encara no havien sortit. 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XiWYhDwv03U[/yotube]

Aquesta multitudinària manifestació ha arrencat, després de fer explotar una traca de petards, rere una pancarta que es podia llegir: “La repressió no ens aturarà. Llibertat”. El portaveu de les detingudes 23-S ha exigit l’alliberació de les set persones empresonades, la retirada dels càrrecs i l’arxivament del cas.
 

Massiva mobilització a la ciutat Foto: Juanma Peláez

Mobilització història a Sabadell Foto: Juanma Peláez

La protesta ha arrencat dels jutjats de Sabadell Foto: Juanma Peláez

 

“Hi ha hagut una vulneració dels drets de defensa”, ha exclamat i ha afegit, que també s’han produït “manipulacions i pressions”. Ha afirmat que “hi ha tota la maquinària repressiva de l’Estat desesperada per frenar l’independentisme i qualsevol forma de participació política”. També ha demanat als mitjans de comunicació “respecte” per a les persones empresonades i les seves famílies.


Durant el recorregut cap a la plaça Doctor Robert, s'han desplegat dues pancartes, una de les quals en un punt simbòlic: a la plaça de les Dones del Tèxil, un dels punts on la Guàrdia Civil va portar a terme un escorcoll. El missatge resava: "La repressió no ens aturarà. Llibertat". També a la plaça de l'Àngel, on s'ha llegit "No esteu soles. Llibertat". 
 

El final de la manifestació a la pla Foto: Juanma Peláez

 

Participació