BARCELONA

Ábalos evita posar data al final de les obres de la Sagrera

El ministre de Foment explica que el 2021 s'obrirà el túnel dels trens que van cap a Granollers

per NacióDigital, 17 de setembre de 2019 a les 13:41 |
El ministre Ábalos aquest matí en la visita a les obres de la Segrera | Ministeri de Foment
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha visitat aquest dimarts les obres a l'estació de la Sagrera, a Barcelona, i ha evitat donar una data per a la inauguració de la infraestructura. Ha insistit que s'anirà enllestint per fases, primer amb l'obertura del túnel dels trens de Rodalies que van cap a Mataró durant el 2020 i un any després per als que van cap a Granollers.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Janet Sanz ha reiterat que ara "és l'hora de la Sagrera" i de "cosir" els barris afectats per les obres. En aquest sentit, ha reclamat al Minsiteri de Foment i a Adif "compromisos" perquè l'estació de la Sagrera sigui una "realitat".


Les obres de l'estació de la nova estació de la Sagrera, inicialment concebuda com la principal per al transport d'alta velocitat a la ciutat, han patit diversos retards, incloent-hi un de tres anys per irregularitats administratives. Els treballs es van reprendre fins a l'any passat.

Ábalos també ha assegurat que la licitació de la nova estació de Sant Andreu Comtal -propera a la Sagrera, i en la xarxa de Rodalies- es farà immediatament després que l'anterior govern espanyol rescindís els contractes ja adjudicats per presumptes irregularitats.

 

Participació