partits

El PDECat debat al Vallès Oriental sobre el futur de la formació i la «utilitat» dels partits

S'ha fet una trobada a les Franqueses

per Redacció , 16 de setembre de 2019 a les 18:28 |
La trobada del PDECat que s'ha fet a les Franqueses. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Partit Demòcrata celebrarà a tot el territori durant el mes de setembre un procés participatiu amb tots els associats per decidir el futur del partit i el seu encaix en l'espai polític del que formem part. Una de les primeres trobades d'associats i associades que s'han desenvolupat al territori ha sigut al Vallès Oriental durant aquest cap de setmana, en una trobada a les Franqueses del Vallès.

El lema és Encarem el futur i, segons va definir el president David Bonvehí a la presentació del procés participatiu el passat 29 d'agost, "ho farem amb un debat franc, molt poc concretat per part de la Direcció Executiva i sense apriorismes, perquè volem escoltar els associats". "Després d'haver acabat el cicle electoral, i amb l'excepcionalitat que vivim, ens sembla un bon moment per donar la veu a la militància", va afegir Bonvehí.


A les Franqueses, i "degut a l'alta participació per part dels associats i perquè es pogués fer el procés participatiu d'una manera eficient i per facilitar la participació a tots els assistents", es va organitzar la sessió dividint els associats en quatre grups de treball. 
Aquest grups han fet debat i han reflexionat sobre tres punts: la utilitat dels partits polítics en l'actualitat, el futur del Partit Demòcrata i l'anàlisi i visió del projecte en el futur.

 
La sessió participativa que es va fer durant tot el matí de dissabte i gran part de la tarda, va donar com a resultat les conclusions i reflexions dels quatre grups de treball, que seran traslladades directament a la Direcció de la vegueria i a la Direcció Executiva Nacional del partit.


El procés es durà a terme des de principis de setembre i fins a la tercera setmana i s'articulara a través d'assemblees comarcals i de districte. Seran unes sessions on hi podran participar tots els associats, amb la figura d'un relator, que no forma part de l'estructura del partit, i un treballador que actuarà de secretari per recollir-ne les conclusions. "Des de la direcció no concretem preguntes concretes, volem escoltar què pensa la gent de l'eina i del projecte", va matisar Bonvehí.
 
Un cop acabades les assemblees, les conclusions es faran arribar a la Direcció Executiva Nacional del partit, que traslladarà les decisions pertinents als òrgans que correspongui per validar-les.
 
 

 

Participació