cuina

RECEPTA Cremós de llimona amb coulis de fruits vermells

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 14 de setembre de 2019 a les 09:34 |
Cremós de llimona amb coulis de fruits vermells. | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per a 6 unitats:

Coulis de fruits vermells


10-12 mores
10-12 gerds

2 cullerades soperes sucre
El suc de mitja llimona

10 cullerades soperes d’aigua mineral
 
Cremós de llimona

Ratlladura de una llimona
100 ml de suc de llimona (2-3 llimones tot dependrà de la mida)
1 ou
1 rovell d’ou
40 grams de sucre
10 grams de farina de blat de moro (Maizena)
30 grams de mantega
4 fulles de gelatina
250 grams de formatge Mascarpone
 
Per decorar
 
Gerds
Mores

Preparació:
 
Per al coulis de fruits vermells
 
Posem, en un cassó els gerds, mores, sucre, aigua i suc de llimona i ho deixem que s’escalfi, remenant-ho per tal que es desfacin els fruits, deixem que quedi com una melmelada (per les quantitats està fet en un moment), arribat aquest punt traiem del foc i deixeu refredar. Reservem.  

Per al cremós de llimona
 
Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda (un mínim de deu minuts).
Escorrem el suc de les llimones i l'escalfem a foc suau en un cassó fins que arranqui el primer bull i després  ho deixem a temperar.

Mentrestant, en un bol barregem l'ou (batut) i el rovell amb el sucre, la farina de blat de moro i la ratlladura de la pell de llimona amb l'ajuda de les barilles manuals, comprovant que tot estigui ben desfet i sense grumolls.

Aboquem tota la barreja en el cassó amb el suc de llimona i es torna al foc suau fins que espesseixi sense parar de remenar, el retirem del foc i hi afegegim la gelatina ben escorreguda.

Deixem refredar la crema uns cinc minuts aprox. (fins a uns 40ºC). Arribat aquest punt hi barregem la mantega.

Deixrm refredar a temperatura ambient i hi afegim el mascarpone (també a temperatura ambient) barrejant-lo amb l'ajuda d'una barnilles manuals fins  obtenir una mescla homogènia.

Posem la crema en un motlle de silicona amb semiesferes de 6 cm de diàmetre i tapem amb paper film, per tal que no facin pell i deixem refredar a la nevera un mínim de unes quatre hores, i si es pot, millor de un dia al altre.

Per muntar el plat
 
Posem al fons del plat el coulis de fruits vermells, després s’hi col·loca una semiesfera i ho decorem amb uns fruit vermells com els gerds i mores.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació