diada 2019

Granollers celebra un Onze de Setembre sense pluja i amb menys mostres reivindicatives

Crits per la llibertat dels presos polítics i pel retorn del llaç groc a l'ajuntament

per Jaume Ventura, 11 de setembre de 2019 a les 12:01 |
A l'últim moment, però la Diada a Granollers ha esquivat la pluja. La Plaça Onze de Setembre s'ha omplert per commemorar una altra diada nacional, i ho ha fet amb bon temps, ball, música i les habituals ofrenes florals de partits polítics, sindicats i entitats esportives i socials, però amb menys mostres reivindicatives que altres anys.

El procés polític que es viu a Catalunya ha tornat a estar ben present a la Diada granollerina. Durant l'acte s'ha llegit el ban que l'alcalde, Josep Mayoral, va publicar dilluns i en què diu que espera "una sentència justa" per als presos polítics. En un moment determinat un grup de persones ha cridat a Mayoral que torni a posar el llaç groc a l'ajuntament. A més, després de fer l'ofrena floral, Òmnium ha cridat en favor de la llibertat dels presos polítics, una reivindació amb què els ha acompanyat bona part del públic assistent.

Entre els partits assistents no hi havia Ciutadans, que ja va anunciar que no participaria a la jornada, ni la CUP, que ha explicat que no volien estar al costat "dels del 155". Sí que han fet públiques les seves reivindicacions amb una gran estelada –de les poques que hi havia durant l'acte- en un edifici proper.

Sí que han estat a l'acte Súmate, que hi ha participat per primera vegada, i Òmnium.

El tradicional Ball de l'Homenatge, per part de de Clàudia Ribó i Pere Illa de l'Esbart Dansaire de Granollers, i la música del grup de veus Ensemble Aedea, que han interpretat Havanera del Vallès i la sardana La Moreneta, han posat l'emotivitat a la jornada.

L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors.

Tot i el bon temps d'aquest dimecres, la pluja va fer la guitza a alguns dels actes que s'havien de fer ahir dimarts al vespre. L'acte popular que s'havia de fer a la Plaça Onze de Setembre es va traslladar a la Sala Tarafa. 

En canvi, sí que es va poder celebrat el tradicional pa amb tomàquet previ a la Diada. 

 

Participació