festa major de granollers 2019

​La revolta obrera dels Blaus i el trencar motlles dels Blancs, protagonistes del Repte de la Festa Major de Granollers

Les dues colles inicien la competició de la festa

per Jaume Ventura , 26 d'agost de 2019 a les 20:12 |
Un moment del Repte dels Blaus. | VOTV
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plaça de la Porxada ha viscut aquest diumenge el tret de sortida de la competició entre Blancs i Blaus de la Festa Major de Granollers. I ho ha fet amb el tradicional repte en què la colla guanyadora de l’any passat (els Blaus) ha reptat els Blancs en un acte en què les dues colles han ofert dos muntatges plens de referències al centre d’interès o fil conductor: els obrers, les fàbriques i la producció.

Blaus han iniciat el Repte amb un audiovisual en què criticaven una escola en què s’ensenya als Blancs a ser Blancs, i com la colla rival descarta els qui no compleixen. Seguint amb la història, aquests descartats s’acaben convertint en Blaus reivindicant una festa sense filtres ni etiquetes i en què s'han reivindicat com "els obrers de la festa" i han acusat els Blancs de tenir "un model prefabricat". Finalment, una obrera blava ha animat els descartats defensant com defensen que "la festa que ens distingeix no és un producte, és una experiència".

Els Blancs, per la seva banda, han presentat el seu Repte des de l'interior de la rival Fàbrica de Cal Got, concretament des d'on s'"imprimeixen" els membres de la colla dels Blaus. Els dos protagonistes han alertat que la colònia "amaga molts secrets" i també han criticat les eleccions històriques blaves per les seves temàtiques.

 

Un moment del Repte dels Blancs. Foto: VOTV
Els protagonistes han rebut una sèrie d’engranatges blancs des del públic per arreglar la fàbrica i per anar enumerant les característiques blanques (“la colla sí que treballa des de la base”). Després de descobrir-se com a membres de la colla rival, la part blanca ha acabat onejant una gran bandera tot reptant els rivals: "Si la festa que no és vostra és contra vostra, doncs anirem en contra vostra".

L'acte ha acabat amb la tronada de la primera guimbada de la festa.


 

Participació