ENTREVISTA

Oriol Barnet, dels Blaus: «Esperem una Festa Major potent i divertida»

El representant de la colla analitza com afronten els dies previs

per Jaume Ventura , 20 d'agost de 2019 a les 10:44 |
Oriol Barnet, dels Blaus | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte comença la Festa Major de Granollers. Aquest any, la competició entre les colles girarà al voltant de la lluita obrera. Els Blaus proposen "recuperar part del nostre passat" amb un viatge a les rodalies del 1900 i el moviment obrer. Per fer-ho han organitzat esdeveniments com la cursa d’orientació, la cantina o les activitats del seu sindicat. 

-Com tenen els preparatius?

-A Granollers, l'agost és sinònim de currar per la Festa Major. Ara toca l'apretada final. Hi ha nervis i emoció i els últims moviments al local.

-És cert que comencen a treballar per la Festa Major un any abans?

-L'endemà del veredicte ja s'han de tornar les furgonetes (riu)! Un cop es té tot ordenat, és temps de valorar i començar a pensar en els actes de l'agost següent.

-Què esperen els Blaus d'aquesta Festa Major?

-Aquest any hi ha unes semblances evidents amb els Blancs. Nosaltres volem donar importància a la vida en comunitat i el temps festiu. Som el moviment obrer, naixem del temps festiu i reivindicatiu amb un esperit de viure en comunitat.

-Per exemple?
-Els nostres actes tenen a veure amb el temps comú i per exemple amb el compartir actes gastronòmics com la cantina. El divendres farem vaga general i manifestació, també. I pel que fa a la decoració, estarem ambientats en els inicis del segle XX sense perdre l'essència granollerina, com l'Ateneu Popular i altres símbols del moviment obrer a la ciutat. Esperem una Festa Major potent i divertida.

-Parli'm d'alguna de les novetats que presenten aquest any.
-Sí. Tenim diverses colles noves: Aurembiaix, un grup de noies joves que el dilluns a les 18.00 oferirà un racó d'expresió, literatura i música a la Plaça de la Caserna; els COB19 i la seva cursa d'orientació el primer diumenge al matí; o Blauchama, que el dilluns organitzaran a les 22:00 a la Plaça de Can Trullàs l'Escala birres.

-Quanta gent mou la colla?
-Des de Blaus coordinem la quarantena de colles que tenim, cadascuna de les quals s'organitzen elles mateixes i organitzen els seus actes. tenim espais en comú i estem en contacte, però costa censar quantes persones formen part de cada grup. Per exemple, una colla pot rebre l'ajuda puntual d'alguna persona de fora. Nosaltres acostumem a comptar unes 10 persones per colla, per la qual cosa estaríem parlant de 400 blaus. Arrodonint, estem entre 400 i 500.

 

 

Participació