ENTREVISTA

Xavi Raich, dels Blancs: «Amb els Blaus hi ha un enfrontament sa»

El representant de la colla analitza com afronten els dies previs

per Jaume Ventura, 19 d'agost de 2019 a les 16:35 |
Xavi Raich, de la junta dels Blancs | Cedida
Dissabte comença la Festa Major de Granollers. Aquest any, la competició entre les colles girarà al voltant de la lluita obrera. Els Blancs arribaran amb la seva Factoria blanca i es reivindiquen com a "experts en creació de festa des de 1983" i com a organitzadors d'una festa "que no entén d’edats, cultures, gèneres ni de blancs i blaus, és una festa pensada per a tota la ciutat, una festa conjunta". Pel que fa a les novetats, els Blancs presentaran dos nous grups i estrenaran espai, la plaça de Pau Casals, a més de portar música, foc, aigua i jocs als carrers i un gran bolo dimecres.

Xavi Raich, de la junta dels Blancs, analitza com afronten els dies previs a l'inici de la festa.


-Com viu la colla aquests dies?
-Són els dies en què hi ha més activitat. Si vas al nostre local hi veuràs el nerviosisme (riu). Tenim tots els grups acabant de polir els últims detalls i intentant preveure com serà aquesta Festa Major.

-La colla farà algun acte conjunt aquests dies?
-Sí. Dimecres tenim l'assemblea pre festa, on expliquem els últims detalls. És un moment en què tothom pot exposar les seves inquietuds i en què intentem crear aquesta motivació o última empenta per fer units la Festa Major.


-És cert que la Festa Major es comença a preparar quan acaba l'anterior?
-Totalment. Nosaltres ens donem festa la setmana després de la festa, però la següent ja comencem amb les valoracions de la festa.

-Aquest any la temàtica de Blancs i Blaus és similar. Com ho afronten?
-Per primer cop hi haurà un fil conductor o una temàtica similars. Això li dona joc a la festa perquè ja existeixen disputes entre empreses per veure quines ofereixen el millor producte o servei. Però amb els Blaus hi ha un enfrontament sa.

-Tenen molta gent treballant aquests dies?
-Anem pujant, la Festa Major creix de forma gairebé incontrolable. Aquest any parlem d'entre 80 i 90 actes, com l'any passat, amb dos nous grups que serveixen per incorporar cares i idees noves. Activament tenim entre 100 i 200 persones que treballen cada dia.
 

 

Participació