ENTREVISTA

Xavi Raich, dels Blancs: «Amb els Blaus hi ha un enfrontament sa»

El representant de la colla analitza com afronten els dies previs

per Jaume Ventura , 19 d'agost de 2019 a les 16:35 |
Xavi Raich, de la junta dels Blancs | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte comença la Festa Major de Granollers. Aquest any, la competició entre les colles girarà al voltant de la lluita obrera. Els Blancs arribaran amb la seva Factoria blanca i es reivindiquen com a "experts en creació de festa des de 1983" i com a organitzadors d'una festa "que no entén d’edats, cultures, gèneres ni de blancs i blaus, és una festa pensada per a tota la ciutat, una festa conjunta". Pel que fa a les novetats, els Blancs presentaran dos nous grups i estrenaran espai, la plaça de Pau Casals, a més de portar música, foc, aigua i jocs als carrers i un gran bolo dimecres.

Xavi Raich, de la junta dels Blancs, analitza com afronten els dies previs a l'inici de la festa.


-Com viu la colla aquests dies?
-Són els dies en què hi ha més activitat. Si vas al nostre local hi veuràs el nerviosisme (riu). Tenim tots els grups acabant de polir els últims detalls i intentant preveure com serà aquesta Festa Major.


-La colla farà algun acte conjunt aquests dies?
-Sí. Dimecres tenim l'assemblea pre festa, on expliquem els últims detalls. És un moment en què tothom pot exposar les seves inquietuds i en què intentem crear aquesta motivació o última empenta per fer units la Festa Major.


-És cert que la Festa Major es comença a preparar quan acaba l'anterior?
-Totalment. Nosaltres ens donem festa la setmana després de la festa, però la següent ja comencem amb les valoracions de la festa.

-Aquest any la temàtica de Blancs i Blaus és similar. Com ho afronten?
-Per primer cop hi haurà un fil conductor o una temàtica similars. Això li dona joc a la festa perquè ja existeixen disputes entre empreses per veure quines ofereixen el millor producte o servei. Però amb els Blaus hi ha un enfrontament sa.

-Tenen molta gent treballant aquests dies?
-Anem pujant, la Festa Major creix de forma gairebé incontrolable. Aquest any parlem d'entre 80 i 90 actes, com l'any passat, amb dos nous grups que serveixen per incorporar cares i idees noves. Activament tenim entre 100 i 200 persones que treballen cada dia.
 

 

Participació