procés català

L'Ajuntament de Granollers no tornarà a penjar el llaç groc

El PSC s'oposa a la penjada després de la moció que van presentar ERC, Junts i Primàries

per Redacció, 31 de juliol de 2019 a les 16:18 |
El llaç groc quan encara estava penjat a l'ajuntament | CDR Granollers
El ple ordinari d'aquest dimarts a Granollers ha tombat la moció que demanava la restitució del llaç groc a la façana de l'Ajuntament. Es tracta d'un text que van dur a aprovació en forma de moció els grups municipals d'ERC, Junts per Catalunya i Primàries, amb la finalitat que tornés a lluir a la plaça de la Porxada.

L'Ajuntament va retirar el llaç el passat mes de març després de la decisió de la Junta Electoral Central relativa als símbols en edificis i espais públics en període electoral. Un cop passades les eleccions, però, els partits sobiranistes havien reclamat que es tornés a penjar en senyal de suport als líders empresonats.


Ara, però, la moció no ha prosperat, en considerar-ho des del PSC com un símbol que ha adquirit ja no només un sentit de defensa de les llibertats i la democràcia, sinó en un senyal de suport "a les posicions independentistes", fet que pot excloure certes sensibilitats. No obstant, des de la formació es manté el rebuig a l'empresonament preventiu dels líders catalans.

 

Participació