ENTREVISTA

«Hem d'aconseguir que al Vallès Oriental passin coses tot l'any»

Sílvia Brunet és la nova presidenta dels hotelers de la comarca

per Jaume Ventura , 15 de juliol de 2019 a les 09:15 |
Sílvia Brunet a l'Hotel Augusta, que dirigeix | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sílvia Brunet és la nova presidenta de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental després de l'etapa d'Enric Gisbert. L'actual directora de l'Hotel Augusta parla en aquesta entrevista de l'estat que estan els allotjaments de la comarca i de les necessitats que afronta el sector.

-Com van aquests primers dies al càrrec?

-Molt bé! Tinc ganes de fer coses pel sector turístic i puc aportar alguna cosa. La meva tasca és ser la cara visible i aglutinar els interessos comuns del sector, des de les accions comercials fins a la recerca de gent qualificada pels hotels.

-A quanta gent representa?

-Tenim els principals hotels de la comarca, hostals, allotjaments turístics i balnearis, però no els càmpings. No hi som tots, i aquest és precisament un dels objectius que ens marquem: que hi estiguem la gran majoria. 

-Quina fotografia faria de la situació del sector?

-El turisme és força variable al Vallès Oriental, però aquest any estem força bé.

-Quins temes els preocupen?
-Estem en una comarca molt diversa. No és el mateix la zona de Granollers, Mollet i Vilanova, que estan molt influenciats pel Circuit de Barcelona-Catalunya, que la zona del Montseny o els balnearis de Caldes. Un dels nostres esforços és aconseguir que passin coses.

-Què vol dir?
-El Vallès Oriental sempre ha estat vista com una zona industrial i no turística. Els nostres esforços van encaminats a dir que ho som, que tenim moltes coses a veure però on també han de passar coses. Ja hi ha moments destacats, com la Granollers Cup, campionats d'atletisme, la Fórmula 1 o el motociclisme, però volem que això passi tot l'any, no només en moments determinats. Ho hem de desestacionalitzar. A més, cal aprofitar que som una comarca econòmica si ho compares amb les comarques veïnes.

-Vostè deia que precisament s'ha de promocionar que el Vallès Oriental està aprop de tot arreu.
-Exacte. Tenim de tot i ben aprop: mar, muntanya, Montserrat, Barcelona, Girona, Vic...

-Li preocupa el futur de la Fórmula 1?
-És molt important, afecta una gran àrea econòmica. Estem preocupats perquè no sabem si continuarà. És un tema molt destacat a resoldre.

-Quin retrat robot faria del client que ve als hotels de la comarca?
-No en pots fer un de sol. Tens un grup de clients que arriben tot l'any: el que ve a Granollers i al voltant de l'autopista, la majoria del qual és francès i es mou en cotxe, i també molts autocars d'orientals, sobretot xinesos i coreans que estan per Barcelona. Ara que estem a l'estiu passen molts europeus: holandesos, alemanys o suïssos. També cal destacar el client de la zona del Montseny, que sol ser francès i a qui li agrada investigar i conèixer els costums i menjars típics.

 

 

Participació