medi ambient

Els barris de Can Bassa i Ponent de Granollers participen en una prova pilot per incentivar la recollida selectiva d'envasos

El projecte Reciclos promou la participació de la població d’una manera innovadora a través de la web granollers.reciclos.cat

per Redacció, 12 de juliol de 2019 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana s’ha explicat als veïns de Can Bassa i Ponent de Granollers el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Per participar-hi cal registrar-se al web app, fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vol reciclar on es vegi clarament el codi de barres i dipositar-lo al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR que es trobarà al mateix contenidor. Un cop fet aquest procediment, la persona usuària rebrà uns punts anomenats reciclos que els permetrà participar en un sorteig per aconseguir premis, col·laborar amb una ONG o bé en projectes de millora per al seu barri.


 

El cartell de la campanya Foto: Ajuntament de GranollersAquesta iniciativa està impulsada per Ecoembes, l’organització mediambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol, i la Generalitat de Catalunya, i s’emmarca dins el projecte pilot Reciclatge 5.0 que les dues organitzacions van donar a conèixer el passat mes d’abril i que es desenvolupa des de TheCircularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes.


Aquest mes de juliol ha començat la prova pilot que finalitzarà el mes de desembre. En acabar, s’estudiaran els resultats obtinguts i es valorarà la seva continuïtat i ampliació. D’aquesta manera es posa a disposició dels veïns i veïnes una eina que millori la qualitat i la quantitat d’envasos que es reciclen.

Amb la posada en marxa d’aquest projecte, Ecoembes segueix apostant per Catalunya per portar a terme projectes d’innovació circular controlats, amb l’objectiu de proporcionar millores sostenibles al territori català amb un projecte d’economia circular.

 

Participació