ple

El ple de Granollers aprova passar de cinc a quatre grans àrees i l'augment d'assignacions als regidors

S'actualitzen de forma destacada les indemnitzacions per assistència a plens i comissions

per Jaume Ventura, 10 de juliol de 2019 a les 18:21 |
La nova distribució del ple de Granollers | Cedida
Aquest dimarts al vespre s'ha fet un ple extraordinari a Granollers per aprovar el nou cartipàs municipal i les assignacions i dotacions econòmiques per als grups i els regidors.

Pel que fa a la nova estructura, destaca al pas de cinc a quatre grans àrees del consistori, que estaran coordinades per la primera tinent d'alcalde, Alba Barnusell. Les àrees són: Serveis Generals, al capdavant de la qual hi haurà Jordi Terrades; Territori i Sostenibilitat (Albert Camps); Educació i Cohesió (Francesc Arolas); Creativitat, Promoció Econòmica i Participació (Andrea Canelo). Segons el consistori, aquesta nova estructura permetrà agilitzar tràmits i millorar l'eficiència.


Pel que fa a les assignacions, cada grup tindrà una mateixa quantitat fixa mensual de 1.600 euros, a la qual se n'hi afegiran 700 per cadascun dels regidors amb els que comptin els grups. El PSC, amb 14 regidors, rebrà 11.400 euros mensuals; ERC i Junts, amb 4 representants, en cobraran 4.400; Ciutadans, amb dos regidors, se n'endurà 3.000; i finalment Primàries, amb una regidora, cobrarà 2.300 euros.

Pel que fa a les dotacions de l'equip de govern, hi ha dos regidors més amb dedicació exclusiva i una nova jornada del 75% de la dedicació (que a l'anterior mandat era del 50%). En aquest sentit, els edils amb dedicació exclusiva cobraran uns 5.000 euros més anuals: Josep Mayoral passa de 58.339 a 63.466,90 bruts anuals; i Alba Barnusell, Andrea Canelo, Francesc Arolas, Albert Camps, Rudi Benza, Juanma Segovia i Maria del Mar Sánchez passen de 46.671 a 51.053,50. En el cas de Mònica Oliveres, Gemma Giménez i Maria Villegas -regidores a mitja jornada-, passen de 23.335 a 25.526,90 euros; i, finalment, Álvaro Ferrer cobrarà  38.290,35 euros anuals per un 75% de dedicació, quan l'anterior mandat rebia 11.667 euros per un 25% de dedicació. Jordi Terrades renuncia  a la seva assignació perquè ja cobra com a diputat al Parlament.

D'altra banda, un dels punts més destacats del ple ha estat l'actualització de les assignacions als regidors sense dedicació exclusiva ni parcial, i que era un dels cavalls de batalla de l'oposició. A partir d'ara, l'assistència a comissions informatives es pagarà a 150 euros (fins ara en cobraven només 30); l'assistència a plens municipals, a 200 (fins ara 60); i, en el cas dels portaveus dels grups sense dedicació exclusiva ni parcial, es cobraran 500 euros mensuals, 250 més que fins ara i amb una estimació de feina de 10 hores setmanals. 

El ple també ha significat el canvi dels regidors a les cadires que ocupen al ple. Ara, Junts ha anat a parar a l'esquerra de l'hemicicle, al costat de la regidora de Primàries, mentre que ERC i Ciutadans s'han col·locat a la dreta.

 

 

Participació