festa major de granollers 2019

La Pirotecnia del Mediterráneo tornarà a disparar els focs de comiat de la Festa Major de Granollers

La firma guanya el Trofeu Blancs i Blaus al 29è Concurs de Focs Artificials de Tarragona

per Redacció, 8 de juliol de 2019 a les 17:45 |
Actuació de Pirotecnia del Mediterráneo, a Tarragona | Laia Díaz
Ja se sap quina empresa serà la responsable de disparar els focs artificials que acomiadaran la Festa Major de Granollers, el diumenge 1 de setembre. Serà Pirotecnia del Mediterráneo, empresa de València que ha estat la guanyadora del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona i que l'any passat també va guanyar el guardó del Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus.

El veredicte va fer-se públic ahir diumenge al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, amb l'assistència de l'alcalde tarragoní, Pau Ricomà, acompanyat de la regidora de Cultura de Granollers, Maria Villegas; representats del jurat, de l'organització del concurs i de responsables de les pirotècnies participants. Aquest any, el certamen ha comptat amb la participació d'una pirotècnia francesa, Aquarêve Artificie; dues de Granada, Esteban Martín i Alpujarreña; i la valenciana Pirotecnia del Mediterráneo. S'hi van presentar un total de 12 empreses. 


El jurat, integrat per dotze persones de diferents disciplines, va valorar els criteris de puntuació i va proclamar vencedora l'empresa Pirotecnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts, que rep així el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i l'adjudicació dels espectacles públics de focs de les Festes de Santa Tecla. El segon premi ha correspost a Pirotecnia Alpujarreña, amb 1.513 punts. El tercer i quart classificats han estat pirotècnia Aquarêve Artifice i Pirotecnia Esteban Martin, amb 1.231 punts i 1.104 punts, respectivament. El 15è Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l'adjudicació de les tronades i del castell de focs de la Festa Major de Granollers ha estat per a Pirotecnia del Mediterráneo. 
 
Els ítems de valoració que té en compte el jurat són: ocupació de l'espai aeri, puresa, intensitat, brillantor i durada dels colors, varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, guió de l'espectacle, arrencada inicial, crescendo final i acceptació del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, de manera que cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts; cada empresa, així, pot obtenir un màxim de 2.080 punts. 

 

Participació