dades

MAPA Les ocupacions d'habitatges es van gairebé triplicar a l'àrea de Granollers entre 2015 i 2018

Els Mossos i l'Institut Cartogràfic fan públiques les dades delinqüencials actualitzades i geolocalitzades

per NacióDigital, 7 de juliol de 2019 a les 11:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A Granollers aquesta setmana arrencava amb un desnonament poc habitual en què, després de molts anys, es tornaven a veure imatges de Mossos d'Esquadra actuant amb força contra la PAH per complir les ordres d'un jutge.

Aquesta contundència policial pot anar molt lligada amb una xifra que hem conegut, precisament aquesta setmana, que les ocupacions d'habitatges s'han gairebé triplicat entre els 2015 i el 2018. L'any passat a l'Àrea Bàsica Policial de Granollers, que pràcticament cobreix tota la comarca, es van denunciar 274 ocupacions, mentre que el 2015 van ser poc més de 100. Les xifres s'han fet publiques aquest dimarts, amb la presentació d'un nou mapa delinqüencial fet pels Mossos i per l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Amb aquesta eina penjada a internet es poden veure els delictes comesos a tot el territori i comparar-los.


Des de la llegenda del mapa es pot seleccionar el tipus de delicte segons la tipificació al Codi Penal i, per concretar encara més, també permet marcar el tipus de fet. S'accedeix a les dades de cada territori clicant-hi a sobre.
 

Aquest mapa s'anirà actualitzant cada trimestre, aproximadament, i es vol aprofundir en els subtipus de delictes que mostra i en una divisió territorial més petita.

Pel que fa als robatoris amb força, a l’Àrea Bàsica Policial de Granollers les dades s’han mantingut força estables els últims anys. El 2015 començava amb 224 delictes al mes, una xifra que ha continuat en aquests nivells a excepció de finals del 2018 i inicis el 2019: el novembre i desembre de l’any passat es va arribar a més de 350 delictes al mes, però amb l’inici d’aquest any han anat disminuint. Pel que fa als homicidis, a l’àrea de Granollers n’hi va haver 2 de consumats el mes de desembre de l’any 2016 i no n’hi va tornar a haver fins l’octubre del 2017. Els següents van ser més seguits: el setembre i novembre de 2018. Les xifres pugen pel que fa als homicidis per imprudència: n’hi va haver dos l’abril del 2015, un el gener i desembre de 2016, dos mes el gener i juny de 2017, tres al llarg de 2018 i un mes durant aquest 2019. Quant a les temptatives d’homicidi, n’hi ha hagut 22 en els últims cinc anys.


Més endavant es podran consultar les dades dels municipis de més de 50.000 habitants i es preveu arribar fins a dades dels municipis de més de 20.000 habitants i afinar les diverses variants d'un mateix delicte. De moment, per tant, no es poden consultar les dades per comissaries més petites, com les de districte, que depenen d'àrees bàsiques policials.

 

 

Participació