noves tecnologies

L'església de Sant Esteve de Granollers ja permet fer donacions a través de tecnologia «contactless»

Tots els fons recaptats aniran destinats a iniciativa social

per Jaume Ventura, 26 de juny de 2019 a les 18:42 |
Cada cop és més habitual fer pagaments a través del sistema contactless, que permet pagar només acostant la targeta de crèdit o el telefon mòbil a un terminal de venda. Es pot utilitzar a bars, restaurants i botigues de tot tipus, i ara s’hi sumen les esglésies. La de Sant Esteve, a Granollers, permet fer donacions amb aquesta tecnologia des d'aquest dimarts.

El rector granollerí, Josep Monfort, ha explicat a NacióGranollers que s'han d'adaptar als nous temps: "Suposo que al principi podrà xocar una mica i ho haurem d’explicar als feligresos. És un donatiu voluntari, no es tracta de cobrar entrada a l'església. Però les noves generacions ja et diuen que no porten efectiu i que funcionen així", ha destacat.

 

El nou sistema de donacions instal·lat a l'església granollerina Foto: Jaume VenturaEl sistema permet fer donacions de 5, 10, 15 i 19 euros, aquesta última per no haver d'afegir el número PIN. També es permeten fer les tradicionals donacions en efectiu, fins i tot en moneda estrangera.

Tots els fons recaptats aniran destinats a iniciativa social: a Càritas i a projectes destinats a nouvinguts, com lloguer d’habitatge i finançament de cursos de formació i de català.

L’església de Granollers és una de les 160 de tot Espanya on un conegut banc ha posat en marxa la iniciativa, tal i com ha avançat el diari Ara.

 

Participació