eleccions municipals 2019

El nou govern de Mollet està dividit en quatre grans àrees

Segons el consistori es potencien "aquelles temàtiques que fan referència a les polítiques socials, a la justícia ambiental i a l’educació i a la innovació"

per Redacció, 25 de juny de 2019 a les 19:38 |
L'equip de govern molletà | Ajuntament de Mollet del Vallès
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha donat a conèixer aquest dimarts la nova estructura del govern de la ciutat. Un cartipàs que està dividit en 4 àrees i que, segons el consistori, potencien "aquelles temàtiques que fan referència a les polítiques socials, a la justícia ambiental i a l’educació i a la innovació". Es creen les àrees de Governança, Economia i Serveis Territorials; Serveis Personals i Acció Cívica; Drets Socials; i Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació.
 

En el cas de Serveis Personals es crea la nova Àrea de Drets Socials per reforçar les polítiques socials, d’habitatge i de polítiques d’igualtat. Així mateix es posa èmfasi en nous àmbits d’actuació com són: les polítiques d’Infància, les polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, les de Justícia Ambiental, les de Ciutat digital, les de Justícia Ambiental i les de Promoció Empresarial.
 

Pel que fa les polítiques socials, Monràs, ha deixat clar que “en el marc de les nostres competències, seguirem lluitant en aquest àmbit per ajudar a les famílies que més ho necessiten”.
 

En referència a la preservació de l’entorn, Monràs ha afegit que “no només seguirem vetllan per la cura i el manteniment de l’espai públic que compartint entre tots, sinó que, ampliant la mirada cap a la preservació del medi ambient, seguirem fent una tasca educativa i pedagògica per assumir tots aquells reptes que Mollet, com a ciutat sostenible, fa temps que ha assumit”.
 
Monràs també ha volgut posar especial èmfasi “en la construcció d’una ciutat educada i educadora. Una ciutat conscient que cal aprendre per evitar l’egoisme, l’indivudualisme o la manca de solidaritat. I són aquests mals, justament, contra el que hem de lluitar”
 
Finalment, l’alcalde també ha deixat clar que “aquests propers anys seguirem dedicant esforços als beneficis que podem treure fent de Mollet una ciutat digital i intel·ligent amb el propòsit de posar les noves tecnologies i la innovació, com podria ser el cas de la gestió energètica de la ciutat, a l’abast dels nostres serveis públics i de la ciutadania”.
 
Programes estratègics transversals

Per altra banda, l’alcalde molletà ha mostrat la voluntat posar en marxar 4 programes estratègics transversals com són: Mollet agenda 2030, amb objectius de desenvolupament sostenible; Ciutat Educadora i Saludable , que té com a objectiu coordinar les polítiques municipals adreçades a l’educació des de la vessant cívica, integradora, en hàbits saludables impulsant, per exemple, la pràctica esportiva o una bona alimentació equilibrada i saludable; Ciutat Verda, que pretén coordinar totes les polítiques que es desenvolupin a la organització i que estan vinculades als desenvolupament sostenible; i, finalment, Ciutat SMART, que tindrà com a objectiu treballar per millorar els serveis públics municipals a través de la millora que les tecnologies i l’ús de les dades poden oferir.

 

Participació