eleccions municipals

​L'alcalde de Mollet suspèn les relacions amb l'Ajuntament de Sant Fost per com es va investir l'alcaldessa

Josep Monràs critica que "en cap cas es pot acceptar el transfuguisme com a pràctica democràtica"

per Redacció, 19 de juny de 2019 a les 15:23 |
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs | A.M.
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha comunicat aquest dimecres que suspèn les relacions institucionals amb l'ajuntament veí de Sant Fost de Campsentelles "davant dels fets ocorreguts al ple de constitució de l’ajuntament" del municipi santfostenc el passat dia 15 de juny. "Monràs, tot i acceptar la legalitat del nomenament de la nova alcaldessa de Sant Fost, vol deixar palès que en cap cas es pot acceptar el transfuguisme com a pràctica democràtica i com a vehicle per aconseguir fins pels quals no s’ha estat votat i escollit pels ciutadans i ciutadanes", ha explicat el batlle en un coimunicat. “Les relacions institucionals entre ajuntaments s’han de donar en un clima de confiança independentment del color polític que les governa i han d’estar revestides no només de legalitat sinó també de legitimitat democràtica, cosa que en aquests moments creiem que no es dona a Sant Fost”, ha afegit.

En el ple del passat dissabte, María José Sánchez, l'única regidora del PSC després de les eleccions del 26 de maig, es va convertir en l'alcaldessa de forma sorprenent. Va anunciar durant el ple que deixava el partit i passava a ser regidora no adscrita. A l'hora de les votacions, va rebre sis suports més: cinc d'ERC-Junts per Sant Fost, que es presentaven en coalició, i el del regidor de Sant Fost En Comú Podem. D'aquesta manera superava els sis de Montserrat Sanmartí, la candidata dels Independents Units per Sant Fost (IUSF) i que tot indicava que seria la nova alcaldessa.

 

 

Participació