història

Granollers inaugura una nova exposició fotogràfica sobre la ciutat de fa 40 anys

La mostra, que s’obre aquest dijous 6 de juny a les 18 h, forma part de la programació de la Setmana Internacional dels Arxius

per Redacció, 5 de juny de 2019 a les 15:05 |
La mostra, que s’obre aquest dijous 6 de juny a les 18 h, forma part de la programació de la Setmana Internacional dels Arxius | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Arxiu Municipal de Granollers ha preparat una nova exposició fotogràfica que s’inaugurarà a la planta baixa de l’Ajuntament aquest dijous 6 de juny a les 18 h i que es podrà visitar fins al 2 d’agost. La mostra, que porta per títol El Granollers de 1979, recull imatges de la ciutat de l’any en que es van fer les primeres eleccions locals democràtiques. L'acte comptarà amb la presència dels alcaldes i l'alcaldessa que ha tingut Granollers durant la democràcia: Rafael Ballús, Josep Pujadas, Josep Serratusell, Carme Esplugas i Josep Mayoral, actual alcalde en funcions.

Coincidint amb el 40 aniversari dels ajuntaments democràtics, l’exposició mostra imatges d’espais públics, edificis, celebracions, activitats i fets destacats del Granollers de l’any 1979 i també algunes fotos de la constitució del primer Ajuntament democràtic després de la dictadura franquista. Hi ha fotografies de Pere Cornellas, Pere Espaulella, Esteve Gironella i Jaume Oller, a més d'autors desconeguts, dels fons de l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr). 


També, complementant aquesta mostra, s’ha fet una selecció de documents de l’Hemeroteca Municipal: candidatures i propaganda de les eleccions municipals del 3 d’abril de 1979, que es podrà veure a la pantalla instal·lada a l’inici de l’exposició.

Setmana Internacional dels Arxius


Aquesta mostra forma part de la programació del Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), instaurat des de l’any 2008 pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), per commemorar la fundació d’aquest organisme l’any 1948 a París. A Granollers s’han organitzat tot un seguit d’activitats, a partir del 3 de juny, per celebrar la Setmana Internacional dels Arxius. El 10 de juny es farà una tertúlia dedicada a la Societat Coral Amics de la Unió a Can Jonch, els dies 11 i 12 de juny es faran portes obertes a l’Arxiu i mostra de documents, també s’ha publicat un nou document del mes a la web municipal i el 6 de juny s’inaugurarà l’exposició El Granollers de 1979 al vestíbul de l’Ajuntament.

 

 

Participació