cuina

RECEPTA Coliflor gratinada amb beixamel i botifarra del perol

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias, 25 de maig de 2019 a les 16:40 |
Coliflor amb beixamel i botifarra del perol | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

1 coliflor petita

1 ceba petita
200 grams de botifarra del perol
Oli d’oliva
50 ml. de vi ranci

½ l. de llet
70 grams de mantega
1 cullerada sopera de Maizena (25 grams aprox.)
50 grams de formatge Emmental
30 grams de formatge Parmesà
Nou moscada
Sal i pebre negre recent mòlt
 
Preparació:

Posem la ceba tallada en brunoise a sofregir a foc baix. Mentre anem netejant la coliflor i tallant-ne flors, en tallarem les que creiem que ens menjarem, i les poseum a coure al vapor.

Tant bon punt la ceba comenci a transparentar la afegim la botifarra del perol esparracada i la deixem coure fins que quedi daurada, la remullem amb el vi ranci i deixem reduir tot l’esperit.

Un cop cuita la coliflor per una banda i la botifarra amb ceba per l’altra prepararem, la beixamel, desfem la Maizena amb una mica de llet freda, fins que no quedin grumolls i estigui ben dissolta.

Posem a fondre la mantega a una paella, incorporem la llet i deixeu que comenci agafar temperatura, punt que afegim la Maizena dissolta, salpebrem, afegim una mica de nou moscada i deixem espessir, arribats aquest punt, apaguem el foc.

Poseu a una bandeja per al forn una capa de beixamel, una capa de la botifarra del perol, la següent capa la coliflor i cobrir-ho tot amb la resta de beixamel i per últim els formatges.
Posem al forn encès dalt i baix per poder escalfar i gratinar. Quant la beixamel tingui un punt ben daurat ja podeu servir.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació