entrevista dels lectors

«Els últims pressupostos de la legisatura podrien ser participatius»

La candidata de Primàries Granollers respon a les preguntes dels lectors de NacióGranollers

per Jaume Ventura, 24 de maig de 2019 a les 20:32 |
La candidata de Primàries Granollers, Mònica Ribell | Jaume Ventura
-Creu que els carrers de Granollers estan prou nets? Relacionat amb això: com es poden evitar les imatges de grans quantitats de mobles i trastos llençats al carrer?

-No estant prou nets. El servei de neteja i recollida d’escombraries actual presenta mancances visibles a tothom i no repon a les necessitats de futur. Cal revocar-lo i renovar-lo per un que incideixi sobretot en l’augment de la recollida selectiva i la millora de la neteja de la ciutat. Enfortir el civisme de la gent amb informació d’horaris, llocs de recollida i emplaçament, per exemple: les zones d’aparcament no han d’envaïr la localització dels punts de recollida. En el nostre programa, proposem treballar per enfortir el teixit comunitari de la nostra ciutat per la vía de consolidar un major sentiment de pertinença als barris. Creiem que si les granollerines i els granollerins se senten seus els barris, hi promouran el civisme.

 
-Com creu que es pot resoldre la contaminació generada pel trànsit a la Ronda Sud?

-La nostra proposta per la ronda sud passa per eliminar el pas de mercaderies perilloses i el trànsit a través de l’alliberament del peatge i la construcció d’un vial alternatiu al sud de Palou comunicat amb l’autopista. Un cop reduit el trànsit transformar la ronda sud en un vial més permeable i amable. És evident que per dur a terme aquesta proposta, igual que la que fa referència a l’estació ferroviària de mercaderies perilloses, que de fet estan relacionades, necessitarem fer lobby a tots els nivells de govern de l’Estat. Això posa de manifest, un cop més, que quan reivindiquem una Catalunya independent, és perquè volem que les administracions que decideixen aquest tipus de polítiques siguin el més properes possible i no es trobin a 620Km de la nostra ciutat.
 

-Està d’acord amb què els veïns de la Ronda Sud tallin la via per les seves reclamacions?

-Protestar és un dret, i per tant, sempre que es faci de forma pacífica des de Granollers per la Independència – Primàries Catalunya hi estarem d’acord. Ara bé, no defugirem la responsabilitat; quan les protestes són determinades i continues l’ajuntament té l’obligació de reunir-se amb els afectats, valorar la situació i buscar sol.lucions. Crec que en un espai de temps hi ha d’haver-hi el compromís d’una nova reunió per veure com va l’enfoc i sol·lució del problema. Creiem que a la Ronda Sud cal més diàleg amb els afectats i un millor seguiment per part de l’Ajuntament de tota la situació.

-Es pot evitar que segueixin tancant comerços històrics de la ciutat?

-S’ha d’ajudar al comerç de proximitat i local des de l’Ajuntament, ja sigui revisant el model impositiu al petit comerç, ja sigui duent a terme polítiques municipals que el protegeixin.
Al mateix temps, creiem que la dinamització dels barris que no són el centre permetrà noves oportunitats de negoci per als comerciants de Granollers.

-L’estació de mercaderies desapareixerà algun dia?

-Treballarem per el seu trasllat i valorar el creixement de Granollers en aquesta zona cap a llevant amb habitatge.

-Què li sembla la reforma del carrer Girona?

-No ens sembla bé, és complicada, poc pràctica i segura. Tot i així, transformacions urbanístiques d’aquest tipus s’ha de comptar amb la participació de la gent que viu en la zona concreta.

-Està a favor que hi hagi llaços grocs als edificis públics? I als carrers?

-Tornem a fer referència a la resposta de la pregunta tres, afegint-hi que estem a favor de la llibertat d’expressió no violenta en qualsevol situació i moment de l’any. La repressió dura 365 dies l’any, no té fronteres ni per Nadal ni durant eleccions.

-Creu que hauria de consultar-se a la ciutadania sobre alguns projectes o decisions importants del consistori? Posi’m algun exemple, siusplau.

-Si, Les persones, les entitats i els col.lectius han de tenir la oportunitat de decidir de manera informada sobre tot allò que els afecta. Les eines de participació poden ser digitals com la plataforma DECIDIM, procesoos presencials de deliberació ciutadana vinculant, enquestes, referèndums. A més, l’objectiu de Granollers per la Independència – Primàries Catalunya és que Granollers acabi tenint uns pressupostos participatius. De fet, si assolim l’alcaldia, creiem que els últims pressupostos de la legisatura (2023) ho podrien ser. La nostra idea és engegar proves pilots per barris al llarg dels tres primers anys de legislatura per acabar fent-los extensius a tota la ciutat.
 
-Quin és el principal repte que pensa vostè que afronta Granollers a mig termini? 

-Ciutadà: Les granollerines i els granollerins es mereixen una administració municipal més propera que els faciliti l’accés a uns serveis municipals de qualitat, des de l’educació fins a la sanitat. S’han de reimpulsar els serveis sanitaris i estudiar l’existència d’estudis universitaris. Realització de gran biblioteca a Granollers 24 hores oberta. 

Ciutat: Granollers ha de ser una ciutat més accessible des dels punts de vista de la mobilitat, l’habitatge, i el desenvolupament econòmic (i en aquest punt hi incloem l’educació i el medi ambient).Creixament amb habitatge per llevant i estació del nord acompanyat de serveis. Ampliar zona peatonal del centre. Rehabilitar carrerons de la muralla i optimitzar pavimentació dels carrers del centre on molta gent cau i s’entrebanca

República: Granollers s’ha de convertir en una de les principals ciutats de la nova República Catalana Independent. Ingrés de les recaptacions a l’agència tributària catalana.
 
-Creu que l’aparició de la seva candidatura dispersa el vot independentista?

-El vot sobiranista ja es troba dispers quan es presenten tres candidatures independentistes. Nosaltres donarem suport a l’investidura de la llista sobiranista més votada. És la llista transversal veritable que unifica totes les mirades del sobiranisme amb l’objectiu de treballar per fer efectiu el mandat de l’1-Oct amb una nova forma de fer política, participativa i avaluable; tant en la forma d’escollir les persones que en formaran part com en la realització dels projectes en concret.

 

Participació