entrevista dels lectors

«No ens agrada la reforma del carrer Girona»

El candidat del PP a Granollers, Jaume Gelada, respon les preguntes dels lectors de NacióGranollers

per Jaume Ventura Busquets, 22 de maig de 2019 a les 23:20 |
El candidat del PP, Jaume Gelada, al centre de Granollers | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El candidat del PP a les eleccions municipals, Jaume Gelada, respon a les preguntes fetes pels lectors de NacióGranollers.

-Creu que els carrers de Granollers estan prou nets? Relacionat amb això: com es poden evitar les imatges de grans quantitats de mobles i trastos llençats al carrer?


-Els carrers de Granollers no estan prou nets, tot i que bona part d’aquesta responsabilitat no és de les brigades municipals que compleixen la seva tasca, sinó de l’incivisme de la gent que no segueix la normativa relativa als punts de recollida de residus. Creiem que s’han d’endurir les penalitzacions per aquestes persones fent complir les ordenances de civisme, per tal que no surti gratuït envair la via pública amb deixalles. Volem una ciutat neta i és responsabilitat de tots aconseguir-ho.


-Com creu que es pot resoldre la contaminació generada pel trànsit a la Ronda Sud?


-El nostre programa electoral és clar en aquest sentit, proposem la gratuïtat d’un tram de l’AP-7 per descongestionar la Ronda Sud. A més, proposem regular-ne la circulació en moments del dia on és inviable aquesta concentració de vehicles en un espai urbà. Suposa un punt de contaminació i un risc per la ciutadania. Cal treballar activament amb els òrgans de govern competents per solucionar un problema que s’està allargant molt. Serà un dels reptes bàsics si entrem a formar part de l’equip de govern.

-Està d’acord amb què els veïns de la Ronda Sud tallin la via per les seves reclamacions?


La protesta és legitima, sempre i quan no afecti a les llibertats dels altres. Els veïns i veïnes estan molt enfadats perquè troben que no se’ls hi ha donat veu. Convé insistir en crear un espai de diàleg i que els afectats puguin participar de les reunions que s’han de mantenir amb el govern per la gratuïtat d’aquest tram de l’AP7.

-Es pot evitar que segueixin tancant comerços històrics de la ciutat?

-El consistori ha de vetllar perquè aquest comerç històric sigui part del patrimoni cultural de la ciutat. Granollers compta amb alguns d’aquests comerços, i se’ns dubte se’ls està ofegant fiscalment. Convé decidir quin model de comerç i restauració volem per la ciutat i des del Partit Popular de Granollers apostem per mantenir aquests comerços per sobre d’altres espais. Convé conservar-los com a part de la nostra identitat de ciutat.

-L’estació de mercaderies desapareixerà algun dia?

-Portem anys reivindicant aquesta fita i estem segurs que amb més pressió per part de l’Ajuntament, ADIF assolirà els compromisos amb la ciutat. Sobta tenir una estació de mercaderies en una ciutat cosmopolita com és Granollers en ple segle XXI i aquest és un dels reptes que ens hem de fixar com a ciutat a mig termini.

-Què li sembla la reforma del carrer Girona?

-Particularment no ens agrada. Molts veïns ens han fet arribar queixes al respecte, trobem que és una reforma molt poc funcional que suma més caos a un punt neuràlgic de la ciutat. Cal treballar perquè les reformes que es facin a la ciutat puguin donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans.


-Està a favor que hi hagi llaços grocs als edificis públics? I als carrers?

-Sota cap concepte. El Partit Popular de Granollers ha lluitat activament per eradicar qualsevol símbol separatista dels edificis públics i dels carrers. Resulta curiós observar la permissivitat de l’actual equip de govern local al respecte i des del nostre grup lluitarem de manera activa per fer complir la llei relativa als edificis municipals i que, per tant, són de tots. Volem recuperar les institucions i posar-les al serveis dels granollerins i no de l’absurd monotema del procés.

-Creu que hauria de consultar-se a la ciutadania sobre alguns projectes o decisions importants del consistori? Posi’m algun exemple, siusplau.

-Creiem en fórmules com, per exemple, els pressupostos participatius, a partir de la consulta a la població i als comerços locals. És important saber de primera mà quines són les necessitats dels granollerins i granollerines. Volem que el nostre ajuntament tingui les parets de vidre i per tant som partidaris de fer intervenir al ple als sectors afectats per totes les modificacions i pressupostos que s’aproven. Un bon exemple el trobem en el carril bici o la reforma del carrer Girona. Si s’hagués donat veu a les persones afectades s’haguessin evitat forces problemes.

-Vaig llegir als mitjans que ni l’anterior regidor del PP ni la presidenta comarcal van assistir a la seva presentació. Com ho valora?

-Jo he assistit a les presentacions de tots els meus companys i companyes de la comarca. Crec que ara és moment d’unitat, de refer ponts i demostrar que el Partit Popular és l’alternativa que Espanya, Catalunya i, sobretot, els nostre municipis, necessiten i convé demostrar-ho amb actes. Estem en un moment de canvis i cal treballar per superar plegats tots els reptes que vagin sorgint. 

-Quin és el principal repte que pensa vostè que afronta Granollers a mig termini?

-Crec que és indubtable que els reptes que tenim pel davant a mig termini passen per evitar que l’estació de mercaderies segueixi sent un maldecap per la població. També cal oferir un solució immediata als afectats per la Ronda Sud i que el govern local es deixi d’evasives. I per últim, treballar activament per la tercera edat de Granollers, una ciutat que cada cop té la població més envellida.

 

Participació