ENTREVISTA

Jaume Gelada: «Em pot beneficiar la posició que he tingut sempre en defensa del constitucionalisme»

El candidat del PP a Granollers explica el seu programa electoral de cara a les eleccions de diumenge

per Jaume Ventura Busquets, 22 de maig de 2019 a les 20:43 |
El candidat del PP, Jaume Gelada, al centre de Granollers | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jaume Gelada va ser regidor a Cardedeu entre el 2011 i el 2018 i va arribar a formar part de l'equip de govern. Des de fa uns anys, però, viu a Granollers. Ara, la direcció del partit a Catalunya l'ha escollit per ser el candidat dels populars a les eleccions de diumenge.

-Amb quin objectiu afronten les eleccions de diumenge?

-Hi ha gent que pensa com nosaltres,  la nostra opció és factible. Al marge de les típiques connotacions que et posen de dreta i esquerra, la política municipal és diferent. Tots intentem fer coses socials, i nosaltres tenim unes polítiques determinades pel que fa a l'empresa privada. Tenim el nostre forat. Ens neguem a despareixer. 

-Quins són els eixos principals del seu programa?

-Un d'ells és la mobilitat. Hi ha el tema de la Ronda Sud, que ens hem d'asseure i arreglar-ho, segurament amb l'ajuda d'ens superiors i suprimint el peatge de l'AP-7. Pel que fa al carril bici, el que s'ha fet fins ara no és útil, a més és fantasma, no hi veig a ningú. També hem d'aconseguir treure l'estació de mercaderies, que no depèn de l'ajuntament però tot el consistori estarà d'acord que s'ha de demanar. A més, després en aquells terrenys s'hi poden fer moltes coses. Pel que fa al cobriment, s'ha d'entomar un projecte que en 30 anys no s'ha fet. No dic de fer tot el projecte complet de cop. Miri, quan jo era regidor a Cardedeu una escola ens demanava canviar unes finestres que tenien des de feia 20 anys. No teníem pressupost per tot i vem començar per les d'una planta, l'any següent unes altres... i es va acabar completant. És el mateix paral·lelisme. També li dic que portem molts anys amb aquest tema, i sovint han coincidit governs socialistes a Granollers i a l'estat. Ho dic perquè quan han coincidit governs del PP s'han fet coses com el passeig marítim de Castelldefels, que és envejable. 

-També destaquen mesures pel que fa als esports.

-Si. Miri, Granollers és una ciutat coneguda i tenim referents en bàsquet i handbol i la Mitja, per exemple. Però hi ha més coses. Volem ser un referent en qualsevol esport base a nivell nacional. Som una ciutat amb moltes entitats i moltes d'elles emb problemes perquè els acondicionaments esportius no estan massa bé. Per exemple, la gespa de la pista d'atletisme està fatal. Cal millorar amb els suggeriments que ens facin les entitats.

-I pel que fa a la gent gran?
-La residència de la que es parla volem que sigui centre de dia. Són temes que faciliten la vida de la gent. Sabem que depèn de la Generalitat, però l'ajuntament n'és corresponsable ie stà obligat a apretar.

-Parli'm de les propostes en emprenedoria i empresa.
-S'han de baixar els impostos a les pimes i als autonoms se'ls ha d'ajudar. És interessant que tinguin avantatges perquè, d'aquesta manera, hi pot haver més contractació i més riquesa. També cal ajudar el comerç i traslladar-lo als barris. Tenim un centre collonut i una gran illa de vianants, per què no la podem ampliar? O traslladar-la a tots els barris?

-També volen donar suport als aturats.
-Sí, perquè tenim segments d'edat com els majors de 50 anys o els joves que estan en precarietat i han de tenir oportunitats.

-L'habitatge és un altre dels punts destacats.
-Jo respecto totes les idees, però en aquest tema tenim uns plantejaments molt diferents a la CUP. D'entrada, tenim molt respecte a la propietat privada. Creiem que hi ha d'haver un cens de pisos, una aportació o garantia als propietaris perquè sàpiguen que poden llogar i tinguin una garantia de cobrament. El mateix volem per aquells que aportin pisos com a base per l'habitatge social, que ha d'augmentar. En aquest sentit sempre posa l'exemple de Sant Cugat.

-Per què?
-Una promotora, Promusa, es va dedicar a construir molt habitatge per la gent però amb uns requisits molt exigents per la gent que visqués allà, i després han tingut moltes opcions d'habitatge assequible. Aquí es podria fer una iniciativa similar.

-Què me'n diu de la seguretat?
-Volem millorar la policia local, tant en efectius com en condicions. I recuperar la policia de barri. Aquelles parelles que passejaven pels barris, que entrava a la botiga i et preguntava com anava tot, que sabies que estaven allà. No dic que ara no ho facin, però fan el que poden.

-És una persona molt coneguda a la comarca. Això el beneficia o el perjudica?
-Jo tinc amics de totes les condicions polítiques. I sexuals. L'etiqueta que em puguin posar va condicionada per com s'ha fet fins ara. Hi ha molta gent que no em coneix i poden tenir una imatge i la realitat és una altra. Jo penso, per exemple, que una institució com és un ajuntament ha d'estar per tothom, no sóc partidari de llaços ni d'històries d'aquestes. Cadascú pot portar el que vulgui, dir el que vulgui i, a casa, penjar el que sigui. Però els ajuntaments no estan per això. Miri, l'alcalde Mayoral ha tingut molt temps penjat un llaç, i el primer que vaig fer com a candidat va ser demanar a la Junta Electoral que es retirés.

-Però el pot beneficiar?
-Crec que em pot beneficiar la posició que he tingut sempre en defensa del constitucionalisme. Sóc català, el meu avi per part de mare era l'únic que era navarrès. Ho dic perquè no sóc diferent a ningú. Però, a la vegada, no em vull limitar a dir que el meu territori és un de sol. Em sento ciutadà de Catalunya, d'Espanya i d'Europa. Hi ha una globalització, voler-se empetitir és anar contracorrent. Miri, una altra cosa és que puguis ser republicà o no, per exemple. Tinc amics i companys de partit que ho són, i és una opció que ja vàrem votar i amb la qual no ens ha anat malament.

-La presidenta comarcal no ha assistit als seus actes de presentació. Li molesta?
-Jo vaig a totes els presentacions dels companys, també a la de la presidenta comarcal. El que vull és sumar. La decisió de no venir és seva. Cadascú es defineix pels seus actes. Fa uns aquí hi havia un equip, es va crear una junta gestora i es va desfer tot. Ara la direcció de Catalunya, que és qui tria els candidats a municipis de més de 50.000 habitants, han pensat en mi. Però m'han triat igual que com es va escollir l'anterior candidat i igual que la presidenta comarcal. Tin la mateixa legitimitat.

 

Participació