entrevista

Enric Meseguer: «Em comprometo a crear mil llocs de treball a la ciutat si sóc alcalde»

L'alcaldable de Ciutadans es presenta com el "vot útil" a les eleccions del 26 de maig

per Jaume Ventura, 14 de maig de 2019 a les 09:44 |
Enric Meseguer, alcaldable de Ciutadans a Granollers | Jaume Ventura
-Per què es presenten a Granollers?
-Un dels nostres principals objectius és prioritzar la lluita contra l'atur. Em comprometo a, si sóc alcalde de Granollers, crear mil llocs de treball. Hem fet un estudi al respecte i és viable, sabem com fer-ho. 


-Com?
-Miri, nosaltres li vem oferir al govern municipal un recull d'idees per dinamitzar la ciutat. Ens van dir que els hi agradaven i que hi destinarien 200.000 euros, però no en vem saber res més. Era una quantitat destinada a aprofitar els visitants que reben dos punts clau que tenim molt aprop de la ciutat: La Roca Village i el Circuit de Barcelona-Catalunya. Creiem que no s'està treballant prou en aquest sentit i que això faria créixer el comerç de la ciutat.

-Com veu aquest sector?
-S'ha focalitzat massa al centre.S'identifica amb els carrers on es fa el emrcat municipal i, en canvi, els barris es deixen de banda.


-Com els potenciaria?
-És això que li comentava: aconseguir, a través de campanyes potents de màrketing, que la gent que va a visitar La Roca Village i el Circuit vingui a visitar la nostra ciutat. És evident que no tenim mar ni platja, però sí un comerç potent. Si aconseguíssim potenciar la ciutat els inversors ho veurien com una oportunitat.  En aquest sentit, també li he de dir que hem detectat que, si voltes per Granollers al migdia, hi ha botigues d'empreses multinacionals que estan obertes, mentre que les nostres estan tancades. I si ho estan és perquè no hi ha afluència de públic. Això ens afecta, perquè molta gent podria visitar la ciutat a l'hora de dinar per fer compres. 

-Creu que estan tancades perquè no tenen públic o perquè no poden competir d'igual a igual?
-Hem d'ajudar al comerç tradicional perquè no tanqui. Lògicament, és molt díficil que el comerç tradicional competeixi amb les grans empreses. Però si les ajudem i són rendibles podran, per exemple, contractar més personal. S'ha de ser actius, no esperar que ens vinguin a veure sinó que ens vinguin a buscar.

-Com veieu la ciutat?
-Molt estancada. Cal un canvi urgent. No m'agrada criticar, però en això seré contundent: un alcalde que porta 11 anys a la ciutat ha de donar pas a gent nova, a idees noves. S'han acabat les idees, hi ha un apoltronament de fer el just i necessari i no hi ha iniciativa.

-Quins són els altres eixos del seu programa?
-Ens comprometem a dos coses: els mil llocs de treball que li comentava i fer la residència d'avis sí o sí. No pot haver-hi més excuses. Segur que depèn de la Generalitat, però Granollers té prou recursos per construir-la. No pot ser que no tinguem aquesta plaça per a la gent gran. Lògicament, unit a polítiques socials per ajudar als desfavorits. A més, hem de treballar per cuidar el medi ambient, augmentar la seguretat i intentar ser molt moderats amb el tema de la convència.

-A què es refereix?
-Que s'han de mantenir els espais de Granollers nets de qualsevol senyal política. Em refereixo al monotema i a la presència de llaços grocs, vermells o taronges. S'ha d'entendre que hem de conviure, que qualsevol pot tenir la seva ideologia política i que serà totalment respectable, però que hem de sentir-nos tots com un gran equip per tirar endavant la ciutat.

-A Granollers hi ha problemes per aparcar?
-Si pensem en més afluència de gent a la ciutat, és evident que pel que fa a l'aparcament tindrem un problema. De fet, tant de bo el tinguem. Hem pensat, tot i que s'ha d'acabar d'estudiar, el fet de posar autobusos per recollir la gent i crear una plaça d'aparcament potent.

-Com veu el transport públic a la ciutat? Què proposen?
-Segur que es pot millorar. De totes maneres, el que ens segueix preocupant és aquesta diferència existent pel que fa a les comunicacions entre el centre i els barris. S'ha de millorar molt. De fet, si parlem de locals tancats ho estem fent del centre, però si passeges pels barris no és que hi hagin locals tancats, sinó que no n'hi ha d'oberts.

-Però com milloraria les comunicacions als barris? Incrementant l'oferta d'autobús urbà?
-Per exemple, sí. O aplicant un bon carril bici, no només pintant quatre ratlles al terra. S'ha de fer amb més seriositat. Ens trobem a barris on no pots anar ni a peu perquè la vorera és tan estreta que no hi caps. 

-Què li sembla el Pla Local d'Habitatge?
-No el podem criticar. Des de l'ajuntament s'han fet coses però sempre estem igual i anem a parar al mateix lloc: l'atur. És una qüestió d'ingressos i despeses. Jo puc prometre que farem molt habitatge social, però hem de ser realistes. S'ha de crear riquesa, que la gent tingui feina i incentivar l'emprenedor i els petits empresaris. Si ho potenciem, una cosa porta a l'altra. 

-Com veu el nivell de participació ciutadana a Granollers? Li sembla bé?
-M'agradaria que hi hagués una bona convivència a Granollers i centrar-nos en el que realment és important per als granollerins. En aquest sentit, és bàsic que la gent participi i que et transmetin les necessitats del dia a dia. Si no, estàs en un núvol. En els grans projectes hem de ser un equip, i la ciutat cada cop ha de ser més participativa. Si vols dur a terme qualsevol acció en un barri, el primer que has de fer és anar-hi i que et transmetin les seves necessitats. 

-Pel que fa a seguretat, l'últim ple es va parlar de Bora Bora.
-Sí. Això em fa gràcia perquè aquest tema el vaig treure jo i al final l'alcalde es posa la medalla. No passa res, així es parla del tema. Si jo fos alcalde la discoteca Bora Bora ja estaria tancada. Sóc rotund. Miri, jo sé què passa a Bora Bora, el senyor alcalde no. Clar que em preocupa la marca Granollers, perquè la discoteca utilitza el nom i quan a Telecinco parlen del tema ens associen. Que no tenim potestat? Sempre dic al govern que estan amb excuses de mal pagador, com amb la residència d'avis. S'estan destinant diners a temes que són menys importants. El primer que s'hauria de fer és instar la discoteca que no utilitzin el nostre nom. 

-Però a banda de protestar, com es pot actuar?
-D'entrada, fer una reunió amb l'alcalde de Montornès i preguntar pel tema. Han passat coses molt greus, qualsevol que miri la premsa ho veurà. Això m'ho han explicat molts pares i mares i els Mossos d'Esquadra saben de què estic parlant.  

-També hi ha més demanda d'oci pel jovent
-Sí. Ens falta una àrea industrial, com a Mataró, on poguessin anar els joves i es no tant joves. Què fas aquí quan acabes de sopar? Hi ha alguns llocs, però estan desfassats. Cal trobar un punt, però sense oblidar l'educació i el respecte als veïns.

-El resultat de les eleccions espanyoles són un bon termòmetre?
-Hem ontingut un bon resultat, i a Granollers vem pujar. Però si ho compares amb les autonòmiques és més desfavorable. Nosaltres afrontem aquestes municipals amb il·lusió i que la gent ens vegi com el vot útil respecte un PSC que no canvia.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Vallès Oriental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 
 

 

Participació