cuina

RECEPTA Cassola de sèpia amb mandonguilles, seques i cloïsses

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias, 10 de maig de 2019 a les 18:17 |
Cassola de sèpia amb mandonguilles, seques i cloïsses | Manel Baxerias
Ingredients per a 4 persones:
 

1 de sèpia de 800 o 900 grams
12-14 cloïsses
200 grams de carn de porc magra, picada
200 grams de carn de vedella, picada

100 grams cansalada, picada
1 cullerada sopera de pa picat
1 ou
2 cullerades de farina
1 pot petit de mongetes cuites de santa pau
3 dl. d’oli
1 ceba gran
3 tomàquets madurs
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
10 ametlles torrades
1 gra d’all
Un brins de safrà
Unes branquetes de julivert picat
Sal
Pebre
Farina
Brou de peix o aigua, (¼ concentrat de fumet de peix La Sirena, més aigua)
Cibulet per decorar
 
Elaboració:
 
Primer poseu a porgar las cloïsses de la sorra, posant-les a un tupper amb aigua i unes gotes de llimona, un mínim de 2 hores, a la nevera.

En una cassola amb oli sofregiu-hi la sèpia, neta i tallada a trossos regulars. Un cop rossa la reserveu.

En el mateix oli prepareu un sofregit amb la ceba tallada en brunoise i quant estigui quasi rossa hi afegiu-hi el pebre vermell donant-li un parell de voltes i incorporeu-hi el tomàquet ratllat que prèviament haureu tret les llavors.

Deixeu-lo concentrar bé i quan estigui hi torneu a incorporar  la sèpia que havíeu reservat. Sofregiu-ho tot junt durant un 15 minuts. Mulleu amb el brou de peix. Deixeu-ho coure lentament.

A part, amasseu la carn picada, el porc, la vedella i la cansalada juntament amb l’ou, tot salpebrat.

Un cop tot amassat, formeu mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les. Un cop daurades, les escorreu d’oli i les tireu a la cassola amb la sèpia.

Deixeu-ho coure tot junt. Podeu afegir més aigua si es necessari, perquè la cocció de la sèpia es molt lenta.

Mentrestant feu la cocció de les de la sèpia i les mandonguilles anirem a fer la cocció de les cloïsses posant a un pot amb tres dits d’aigua i un grapadet de sal, quant l’aigua arranqui el bull posarem les cloïsses i tant punt comencin a obrir-se, les anirem traïen i les reservem.  
A mitja cocció afegiu-hi les mongetes netes del suc del pot de conserva i quant faltin uns 10 minuts finals de la cocció afegiu-hi una picada feta amb el gra d’all, les ametlles, els brins de safrà i unes fulles de julivert, deixateu-ho amb una mica de suquet de la cassola. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

En el últims 2 minuts afegiu-hi les cloïsses,  apagueu el foc, tapeu-ho uns cinc minuts més. Ja estarà a punt.

Serviu-ho calent, i decoreu-ho amb cibulet picat.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació