exposició

El Museu de Granollers ofereix 15 activitats paral·leles a l'exposició del retaule gòtic de Sant Esteve

Fins al gener de l’any que ve es faran propostes diverses

Activitats paral·leles a l’exposició Retorn a Granollers del retaule gòtic de Sant Esteve | Ajuntament de Granollers
per Redacció, 24 d'abril de 2019 a les 23:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de Granollers ha programat un seguit d'activitats a l'entorn de l'exposició Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve, que es podrà veure fins al març del 2020. En total s’ha organitzat una quinzena de propostes com visites guiades, tallers familiars i per a adults o conferències per endinsar-nos en el coneixement de la ciutat de Granollers de principis del segle XX i en el retaule de Sant Esteve. Totes les activitats són gratuïtes i es realitzen al museu, excepte la visita a la Doma de la Garriga.

La primera de les propostes es farà aquest dissabte 27 d’abril de 18 a 20 h. Es tracta d’un taller per a famílies amb infants a partir de 6 anys i per a adults que permetrà als participants aprendre a fer servir la tècnica de tremp i endur-se una petita taula a casa. És un taller gratuït però cal inscripció prèvia (encara hi ha places disponibles). Per fer la inscripció podeu trucar al Museu de Granollers (93 842 68 40) o enviar un correu electrònic a museu@granollers.cat(link sends e-mail) 


Al maig es farà una visita comentada a l’exposició Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve i una conferència sobre l’antic retaule major de Granollers. I les activitats continuaran fins al gener amb visites comentades a l’exposició, conferències, tallers i una visita guiada ala Doma de la Garriga. 

Properes activitats a l'entorn de l'exposició  


Dissabte 27 d'abril, 18 a 20 h
Taller: Aprèn a pintar un retaule

La tècnica de tremp i daurat amb pa d'or sobre fusta era la que van utilitzar els pintors Vergós i en Joan Gascó per pintar el retaule de sant Esteve. Aprendrem a fer servir aquesta tècnica i ens endurem una petita taula a casa.
Per a famílies amb infants a partir de 6 anys, i adults.
A càrrec de Núria Ametlla, restauradora i propietària de Blau Llimona, taller de restauració de Granollers.
Cal inscripció prèvia.

Diumenge 5 de maig, 12 h
Visita comentada 
A càrrec de Jordi Planas i Maresma, comissari, i Cinta Cantarell i Aixendri, assistent curador i documentalista.

Dijous, 9 de maig, 19.30 h
Conferència: L'antic retaule major de Granollers. El taller dels Vergós
Aprofundirem en el coneixement del retaule que va presidir la parròquia de Granollers a partir de l’any 1500. Quines dades documentals disposem, quina era la seva iconografia, i quins pintors (un mínim de 6) hi van participar.A càrrec de Joan Yeguas i Gassó, Conservador d'Art del Renaixement i Barroc del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dijous, 6 de juny, 19.30 h
Conferència: Granollers, 1900-1930: de vila a ciutat

Quan l’any 1917 es produí la venda dels retaules dels Vergós, Granollers estava immersa en un procés de creixement i de ràpida transformació. Aquesta conferència explicarà el procés de canvi “de vila a ciutat” de Granollers entre 1900 i 1930. 
A càrrec de Jordi Planas i Maresma, historiador i comissari de l'exposició

Diumenge 9 de juny, 11 h
Visita a la Doma de La Garriga
La Doma és un conjunt format pel cementiri, la domeria i l'antiga església parroquial de Sant Esteve; el seu retaule està dedicat a sant Esteve i també s'atribueix als pintors Vergós.
A càrrec de Jordi Llimargas i Marsal, de l'Associació La Garriga Secreta, i Cinta Cantarell i Aixendri, assistent curador i documentalista de l'exposició. 
Preu: 3 euros. Cal inscripció prèvia. Punt de trobada a la Doma.

Diumenge 7 de juliol, 12 h
Visita comentada 
A càrrec de Cinta Cantarell i Aixendri, assistent curador i documentalista de l'exposició. Amb intèrpret de signes.

 

Participació