cuina

RECEPTA Mona de Pasqua groga

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 19 d'abril de 2019 a les 19:34 |
Mona groga | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Material necessari:

1 motlle 18 cm de diàmetre  


Ingredients:
 

Per el pa de pessic

3 ous grans

90 grams de sucre
90 grams de farina
Unes gotes de vainilla liquida (opcional ) o be la pell de ½ llimona la part groga
Un polsim de sal

Per l’almívar

40 grams de sucre
100 ml. d’aigua
1 cullerada sopera de licor (Captain Morgan, o el que es vulgui)

Crema de mantega

75 grams de sucre
25 grams d’aigua
125 grams de mantega pomada

Mantega de xocolata
50 grams de crema de mantega
2 cullerades de xocolata amb pols
 
Preparació per el pa de pessic
 
Untem de mantega un motlle i l’empolvorem amb farina.

Preescalfem el forn a 180 º C.

Separem les clares i els rovells del ous.

Muntem les clares a punt de neu. Reservem. A continuació batem els rovells amb el sucre i les gotes de la vainilla fins que espongin bé i doblin el seu volum.
Afegim llavors les clares muntades als rovells i remenem de forma suau de baix a dalt per tal que segueixi tot ben esponjat amb l’ajuda d’una espàtula.

A continuació hi barregem la farina i la sal passades pel sedàs, s’incorpora tot com una lleugera pluja remenant-ho també de forma suau per tal de no abaixar la barreja esponjada., aboquem la massa al motlle i el posem al forn a 180º C. durant 20 minuts. Fins que la prova d’ escuradents surti sec.

Desemmotllem i deixem refredar.

Preparació almívar
Posem l’aigua i el sucre al foc i deixant-ho bullir 3 minuts per tal que es dissolgui el sucre, un cop dissolt apaguem el foc, afegirem el licor remenem i reservem a la nevera un cop sigui fred.

Preparació crema de mantega

Posarem l’aigua i el sucre en un cassó al foc. Deixar-ho bullir durant 3 o 4 minuts fins aconseguir un almívar a uns 117º C.

Incorporarem a la mantega de mica en mica l’almívar en forma de rajolí batrem fins que quedi ben homogeni, al estil de una crema.

En aquest moment la mantega esta al punt per muntar el pastis, cas de reservar-la per a fer-ho mes tard teniu en compte que si la guardeu a la nevera tornarà a agafar duresa i per muntar el pastis caldrà deixar-la temperar i tornar-la a batre per tal de fer-la esponjosa altre cop.

Per la mantega de xocolata, agafem uns 50 grams i ho barregem amb la xocolata en pols fins que estigui ben integrat.

Muntatge de la mona

Ingredients:

Pa de pessic
Almívar
Crema de mantega / crema de mantega de xocolata
Granet de xocolata
Decoració plomes grogues, ous o figuretes de xocolata i un Piolin
Fruita confitada, cireres
 
Preparació muntatge de la mona
Tallem el pa de pessic en dos pisos. Pintem cada pis amb una mica d’almívar. Hi escamparem la crema de mantega i anirem muntant els diferents pisos.
Un cop muntada la mona la cobrirem tota amb crema de mantega. Un cop allisats el laterals de la mona hi enganxarem el granet de xocolata per tot el voltant.

Un cop muntada agafarem la Mona i la col·locarem sobre la blonda. Per acabar adornant-la al gust de cadascú, amb crema de xocolata, fruita, figures, plomes i el que es vulgui.
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació