trànsit

Enxampen un veí de la Llagosta amb la matrícula del cotxe falsificada per eludir els controls de velocitat i policials

La investigació va començar amb unes al·legacions del propietari d'un cotxe de Palma de Mallorca

per Redacció, 13 d'abril de 2019 a les 23:04 |
El cotxe amb la matrícula manipulada | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra van denunciar el 5 d’abril un home de 56 anys, nacionalitat espanyola i veí de la Llagosta per alteració en document públic per modificar la placa de matrícula posterior del seu vehicle per eludir els controls policials i de velocitat.
 

La investigació es va iniciar arran de les al·legacions del titular d'un vehicle de Palma de Mallorca amb una matrícula acabada amb els lletres JMS. L’escrit deia que havia rebut una notificació de denúncia de velocitat, però que el model de vehicle no corresponia amb el seu que era un Toyota Yaris, mentre el cotxe captat pel cinemòmetre era un Nissan.
 
Els investigadors van confirmar que el vehicle enregistrat pel cinemòmetre era un vehicle marca Nissan model Qashqai i que les plaques que portava acoblades corresponien a la numeració JMS.
 

Realitzant diverses combinacions alfanumèriques i verificant vehicles matriculats que coincidien amb la marca i model del vehicle fotografiat, van localitzar un vehicle marca Nissan Qashqai amb plaques de matrícula acabada en JVS.
 
Els investigadors es van adreçar a la Llagosta on constava el vehicle amb la matrícula acabada en JVS per inspeccionar. Un cop allà van descobrir que la placa de matricula posterior del vehicle havia estat alterada i per aquest motiu va ser retirada per poder estudiar-la.
 
Els investigadors van concloure que voluntàriament el titular del vehicle va modificar la lletra V amb tira adhesiva de color negre, la qual va deixar restes al  
suport de la placa de matricula, per convertir la lletra V en una lletra M i d’aquesta manera eludir els sistemes de captació de velocitat i el control policial.
 
Per aquests fets es van instruir diligències policials adreçades al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró. El jutge haurà de citar l’home denunciat i s’exposa a una pena de presó de sis mesos a tres anys.

 

Participació