Condemnen l'Ajuntament de Canovelles a pagar 75.000 euros a una jugadora d'handbol que va caure al pavelló de Ca la Tona

La pista estava humida i la jove va patinar, lesionant-se a la zona vertebral dorsal

per Redacció , 2 d'abril de 2019 a les 13:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un jutjat de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament de Canovelles a pagar 75.143 euros a una jugadora d'handbol que va caure al pavelló municipal el 2013. Segons la sentència, avançada pel diari 'El Periódico' i a la que ha tingut accés després l'ACN, la pista presentava "condensació i humitat". Tot i que va ser netejada pel conserge, la jove, que llavors tenia 18 anys, va patinar a la zona d'escalfament i es va lesionar la zona vertebral dorsal. Després va patir una reacció d'estrès agut amb trastorn per ruminació. Va ingressar en centres hospitalaris set vegades i es va sotmetre a múltiples proves i tractaments. El jutjat considera que a l'Ajuntament "li correspon la inspecció i vigilància de l'estat dels serveis municipals".

La jove va presentar primer una reclamació al consistori, però aquest la va rebutjar. A més, va atribuir la responsabilitat a l'àrbitre del partit, que va ser qui va decidir jugar el partit malgrat l'estat de la pista. L'esportista finalment va decidir recórrer als tribunals, assistida per l'advocat Antoni Díaz Tarragó. 


La sentència quantifica la indemnització pels dies de baixa, per les seqüeles, per les despeses mèdiques i també en concepte de dany moral.

 

Participació