gent gran

Entre el 8 i el 14 d'abril, 36es Jornades Culturals de la Gent Gran de Granollers

Són una quinzena d'activitats obertes a la ciutat, amb teatre, tallers i activitat física

per Redacció , 29 de març de 2019 a les 17:43 |
El parc Torras Villà acollirà una sessió per activar la consciència corporal | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes se celebren les 36es Jornades Culturals de la Gent Gran, amb l’objectiu de mostrar l'activitat que les entitats porten a terme durant tot l’any a Granollers. Són, en total, una quinzena de propostes que transcorreran entre els dies 8 i 14 d’abril, amb activitatsintergeneracionals, culturals, d’activitat física i d’artesania.
 

Les jornades s'han presentat aquest divendres, amb l'assistència de l'alcalde Mayoral, la regidora de Serveis Socials, M. del Mar Sánchez i representants de part de les entitats organitzadores. "Sense vosaltres no ho podríem fer", ha dit la regidora, i ha recordat que la programació és oberta a tothom "des del més jove al més gran".
 

Les jornades són "un retaule que explica les activitats que sou capaços de fer un conjunt d'entitats que no pareu", ha afegit l'alcalde, que ha destacat que l'objectiu també és "fer d'esquer" per animar més persones grans a ser actives. Les jornades demostren, ha afegit, que la ciutat "ha de ser  pensada per tothom, grans i joves, on cada paraula, cada veu, són imprescindibles".  
 

Per la seva banda, Josep Domene, del grup de teatre 4 Estacions, ha explicat que aquesta iniciativa  "ens permet fer les coses que ens agraden i poder-les compartir". Esteve Garrell, representant de les Aules d'Extensió Universitària, ha afirmat que l'activitat desenvolupada per la gent gran "permet tornar part del que hem rebut durant la nostra vida professional", i ha recordat la funció "integradora i transversal" de les activitats.  
  
Per espai d'una setmana, la programació, impulsada per l'Ajuntament des dels Serveis Socials amb la coordinació de l’Espai Actiu i la  participació de Coordinadora de la Gent Gran (que aplega 17 entitats  associacions, centres i espais de gent gran) vol difondre i sensibilitzar sobre l’envelliment actiu i participatiu, per combatre els estereotips associats a aquest grup d'edat i mostrar-los com a persones apoderades, amb experiència i molt per compartir.  
 
Activitat física i propostes de teatre i música
 
Les jornades s’inauguraran amb un acte a la Sala Tarafa el dimecres 10 d’abril a les 10.30 h en què es presentarà la mostra de treballs manuals (que es podrà visitar fins al dia 14, de 10 a 12.30 h i de 17 a 19 h). Les activitats hauran començat abans, amb La vida és música, una proposta que reunirà petits i grans, amb l’educadora social Belén Sellarés a la residència de Can Mònich i la participació dels infants del Centre Obert Nord (8 d’abril, 17.30 h).
 
Les activitats artístiques tenen un pes important: hi haurà teatre amb el grup 4 Estacions i l’obra La cartera (dia 8, 19 h, Casa de Cultura Sant Francesc), el musicalCançons per recordar amb Alfonso Lloret (dia 12, 11 h, Centre Geriàtric Adolfo Montañá), trobada de corals amb els grups de la Garriga i Granollers (dia 12, 17 h, Sala Tarafa) i l’espectacle Amics, ja us he reconegut, amb Flors i Violes (dia 14, 18.30 h, Sala Tarafa).
 
Les propostes d’activitat física, la majoria, a l'aire lliure, són l’altra pota de la programació: hi haurà ball en línia a càrrec de Montse Cruz (dia 10, 17 h, Sala Tarafa), la sessió “Activa’t: consciència corporal” (dia 11, 10 h, Parc Torras Villà) i una passejada fins a la Font del Ràdium (dia 13, 8.30 h, sortida al c. Joan Camps; inscrip. del 8 a l’11 d’abril, de 10 a 12 h al c. Portalet, 4, 3r pis).
 
Una xerrada sobre narració de contes (dia 9, 18.30 h, Museu), una activitat d’entrenament de la memòria amb el joc (dia 11, 17.30 h, Espai Actiu de la Gent Gran), un cinefòrum sobre el film Bailando la vida (dia 12, 10 h, Casal de Gent Gran del centre) i una trobada de puntaires (dia 13, 17 h, Porxada), completen les activitats de les 36es Jornades Culturals de la Gent Gran.

 

Participació