​Dansa, teatre i multimèdia aquest cap de setmana al Teatre Auditori de Granollers

Es començarà amb 'Terrenal' de LaMov

per Redacció, 28 de març de 2019 a les 09:11 |
'Terrenal' es podrà veure aquest divendres a partir de les 21 h | TAG Granollers
Aquest divendres 29 de març, a les 21 h, comença al Teatre Auditori de Granollers la temporada de dansa amb l’espectacle Terrenal de LaMov. És una producció de la companyia de dansa LaMov, dirigida per Víctor Jiménez -deixeble del reconegut coreògraf Víctor Ullate-.

Segons explica el TAG, es tracta d'un espectacle que "aconsegueix mitjançant el perfecte acoblament de totes les seves peces -ballarins, dissenyadors, tècnics, escenografia, música, il·luminació, vestuari i producció- provocar sensacions, tan contradictòries com necessàries, per aferrar-se a una vida on l'amor i l'amistat són capaços de redimir-nos i alliberar-nos de la vora de l'abisme".


Nominat en diverses categories als Premis Max 2019, Terrenal parteix de la captivadora música del Rèquiem de Mozart i d’una composició creada per Jorge Sarnago "per intentar expressar, amb les seves línies pures i neoclàssiques, l’ideal de la companyia que dirigeix: la recerca de la bellesa mitjançant els moviments".

Terrenal parla de la relació entre la vida i la mort, de sentiments contraris, de la por al fet que arribi el final, de l'amor i l'amistat com a redemptors, de la malaltia i els seus turments, de la curació, del poder d'atracció de la vida, de l’espera i la fugida... la companyia porta tots aquests conceptes a escena mitjançant l’exaltació de la plasticitat dels seus ballarins, en un exercici que mostra l'exigència de la tècnica que imposa el treball de la dansa.

D'altra banda, el dissabte a les 21 h arriba El Chico de la última fila, un dels èxits de la temporada teatral catalana. Una obra inquietant sobre els que trien sempre “l’última fila”, aquella des de la qual es veuen totes les demés.

Andrés Lima dirigeix un inquietant text sobre la relació actual dels joves amb la ficció, escrit per Juan Mayorga, Premi Nacional de Teatre el 2007. 


Germán és un professor de secundària a les mans del qual arriba la redacció d’un noi silenciós que s’asseu a l’última fila. A partir d’aquí, sorgeix entre l’adult i el jove un vincle tan intens com perillós. Perillós per a ells i per als qui els envolten. Una inquietant espiral on realitat i ficció es fonen. El muntatge compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Sergi López i Míriam Iscla.

Un espectacle en castellà sobre l’art i la vida, sobre el naixement d’un noi com a escriptor i sobre tot allò què passa dins del seu cap quan es disposa a crear una història. En definitiva, una obra de misteri que parla de la imaginació i de la sensació de deixar-se emportar, riure, reflexionar i qüestionar la teva actitud i forma de veure la vida.

Per última, aquest diumenge 31 de març, a les 19 h, el Teatre Auditori presentarà Miedo, el nou espectacle d’Albert Pla, el cantautor sabadellenc més polifacètic i amb una trajectòria de més de 30 anys de carrera.

"Un viatge íntim per totes les etapes de l’home, des de la infància fins més enllà de la vida terrenal, carregat de sensacions, emocions i sentiments nascuts del fantasma que habita en la nostra ment: la por". Una peça única i inclassificable de teatre musical, concert, recital teatralitzat i espectacle poètic multimèdia que fa un repàs, carregat d’ironia, pels terrors humans quotidians.

 

Participació