festa major de granollers

Mor l'històric rajoler blanc Amador Galí als 88 anys

Va competir al concurs de rajolers des de 1985 fins a 1996 i va cedir el testimoni als seus fills Jordi i David

per Redacció, 25 de març de 2019 a les 15:10 |
Amador Galí, en una imatge d'arxiu | VOTV
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta matinada ha mort l'històric rajoler blanc Amador Galí i Naqui als 88 anys. Segons ha publicat la Colla del Blancs, Galí va ser el primer rajoler de la colla i va competir al concurs de la Festa Major de Granollers des de l'any 1985. Va competit durant 11 anys, fins que va deixar el relleu als seus fills Jordi i David.

Segons afegeix la colla, Galí provenia d'una família dedicada a l'ofici i va fer rajoles des dels 12 anys fins que es va jubilar amb 65. "Juntament amb el rajoler blau, Joan Biscarri, van contribuir al nou model de la festa dels Blancs i Blaus tal i com la coneixem ara".
La mort de Galí ha despertat moltes reaccions:


<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="ca" dir="ltr">Amador Galí, l’històric rajoler de la colla Blanca, ens ha deixat. La Festa Major de Blancs i Blaus de <a href="https://twitter.com/hashtag/Granollers?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Granollers</a>, el món de la cultura i la ciutat el mantindrem en el record.<br>Mestre Galí, que l’aigua, la terra i les mans us ajudin a fer més maons, rajoles i cairons on sigueu! <a href="https://t.co/267UqeJR8Y">pic.twitter.com/267UqeJR8Y</a></p>&mdash; Granollers Cultura (@GRN_cultura) <a href="https://twitter.com/GRN_cultura/status/1110131604586987522?ref_src=twsrc%5Etfw">25 de març de 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Participació