cuina

RECEPTA Portokalopita

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 24 de març de 2019 a les 17:03 |
Portokalopita | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients (per a 8 racions):

250 grams de pasta filo

3 ½  taronges
1 pessic de canyella

1 cullerada sopera d'aigua de Naf (tarongina)
3 ous

170 grams de iogurt grec natural
90 grams d'oli d'oliva verge extra
160 grams de sucre
1 mica de llevat
1 cullerada de mel
150 grams d'aigua
 
Preparació:

Comencem preparant el xarop i per això, posem l'aigua en un cassó, part del sucre, el suc d'una taronja i la seva pell ratllada, la mel i un pessic de canyella.
Posem el cassó al foc, remenem amb unes varetes i deixem bullir durant uns 10 minuts a foc mig/baix. Passat aquest temps, retirem del foc i afegim l'aigua de tarongina. L’aboquem el contingut a una tassa o en un gerra i reservem.  
Ara, per preparar el pastís, folrem el fons d'un motlle i anem afegint la pasta filo trencada en trossos petits.
  
Cobrim tot el motlle amb la pasta filo. Reservem.  

D'altra banda, en un bol posem els ous, el suc de dues taronges, l'oli, el iogurt, la resta del sucre i una culleradeta de llevat.

Batem bé tots els ingredients fins aconseguir una barreja llisa i homogènia. 
Un cop llesta la barreja, l'aboquem sobre la pasta filo i, amb ajuda d'una espàtula ho anem barrejant perquè tota la pasta s'impregni bé.  

Tallem la ½  taronja que queda a grills no molt fins i els col·loquem sobre la superfície del pastís. Portem al forn, pre-escalfat a 180º, i deixem coure durant uns 40/50 minuts o fins que punxem el pastis i l'agulla surti neta.

Quan el pastís estigui ben quallat, el retirem i l’impregnem bé del xarop que teníem reservat. Servim immediatament, si el volem tebi,  o be deixem refredar.
 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació