trànsit

Un 30% del trànsit del tram urbà de la Ronda Sud de Granollers està de pas

La Generalitat prohibirà el pas de mercaderies perilloses per la via

per Redacció , 13 de març de 2019 a les 23:00 |
Un camió creuant el tram urbà de la Ronda Sud de Granollers | @IntegracioRonda
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha presentat aquest dimecres l'estudi sobre el trànsit a la Ronda Sud de Granollers a l’Assemblea Integradora ronda i sud de Granollers. Les dades especifiquen que un 30% dels vehicles que circulen cada dia feiner pel tram urbà de la via (uns 7.500 vehicles) no tenen relació amb Granollers i es dirigeixen o provenen de la C-1415c o la C-251. Segons les dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, entre setmana passen cada dia 24.600 vehicles diaris, i la meitat dels quals fa tot el recorregut de la via. En dia festiu, circulen 20.000 vehicles per la via, un 40% dels quals foranis.

La presentació de l'estudi, encarregat per l'Ajuntament de Granollers, també ha servit per conèixer que l'administració prohibirà el trànsit de mercaderies perilloses en el tram urbà de la Ronda Sud. I és que els dies feiners circulen 1.600 vehicles pesants pel tram central de la ronda, una petita part dels quals són de mercaderies perilloses. En aquest sentit, en els pròxims dies ja se senyalitzarà la via i augmentaran els controls policials per garantir el compliment. 


La presentació ha servit per explicar les accions fetes per millorar la situació a la via. Per exemple, s'ha explicat que no hi ha diferències significatives entre les dades de l’estació de control de la contaminació del Palau d’Esports amb la unitat mòbil que es va instal·lar a la mateixa ronda. 

 

Participació