patrimoni

L'Arxiu de Granollers va rebre més de 3.700 imatges el 2018

Les donacions i cessions particulars i familiars incrementen el patrimoni local

per Redacció, 12 de març de 2019 a les 18:20 |
Acte anual d'agraïment institucional per les donacions i cessions rebudes a l’AMGr | Ajuntament de Granollers
Cada any l'Ajuntament de Granollers celebra un acte anual d'agraïment institucional per les donacions i cessions rebudes a l’Arxiu Municipal durant el darrer any. Al llarg del 2018 s’han efectuat 57 aportacions que han incrementat el patrimoni documental de la ciutat. Concretament, s’han fet 28 donacions, 25 cessions i 4 donacions i cessions alhora. En total s’han recollit 2.545 fotografies digitalitzades, 1.128 fotografies en suport paper, 45 diapositives, 11 postals, 1 pel·lícula, 3 cassets, 1,59 m de documents textuals (manuscrits, mecanografiats i impresos), 102 documents digitalitzats, 22 cartells i 2 plànols. Tot plegat, dels anys 1879 a 2018.

Les aportacions rebudes esdevenen testimonis d'història local que, un cop descrits i classificats, es posaran a l'abast de tothom perquè es puguin consultar, com altres documents de la ciutat. L'acte anual d'agraïment per les donacions i cessions que engrandeixen el patrimoni local va tenir lloc aquest dilluns a la tarda a l'Ajuntament de Granollers. 


Inauguració de l'exposició de l'AMGr: La carretera

A continuació, es va inaugurar la 25a mostra d’imatges dels fons de l’AMGr: La carretera. A la nova exposició fotogràfica s’hi mostren fotografies dels anys 10 als 70 del segle passat de la carretera de Barcelona a Vic, inaugurada el 1848. Així, es repassa la història i l'evolució de l'anomenada N-152 que va transformar la fesomina urbana i va propiciar el creixement de Granollers. La carretera es va obrir a llevant de les antigues muralles i, al seu pas per la ciutat, s'hi van construir diverses places: Corona, Maluquer i Salvador, Perpinyà, Jacint Verdaguer i Jaume I. Al llarg del seu recorregut també van aparèixer els edificis i establiments més emblemàtics i influents de la capital del Vallès Oriental. 

Les fotografies exposades són de Joan Anton Ballbé, Josep Boixadera, Lluís Diumaró, Esteve Ferrer, Gerardo Alejandro Ferri, Joan Guàrdia, Guilera, Pere Pagès, Lucien Roisin i Jaume Serras, a més d'autors desconeguts, dels fons de l’AMGr. La mostra es podrà visitar fins al 24 de maig a l'edifici de l'Ajuntament.

 

Participació