urbanisme

Enllesteixen les obres del carrer Girona de Granollers

Aquest dissabte es farà la passejada inaugural

per Redacció, 26 de febrer de 2019 a les 16:52 |
En primer terme un dels bancs nous que s'han posat al c. Girona | T. Torrillas
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El carrer Girona de Granollers, entre els carrers de Francesc Ribas i Juli Garreta, ha quedat reformat de manera integral, després de disset mesos d'obres. El resultat ha estat la millora de l’accessibilitat per als vianants gràcies a l’ampliació de les voreres, l'eixamplament de la plaça del Magraner, en la cruïlla del carrer Girona amb el carrer camí Romà, i d'un carril bici, a les dues bandes del carrer, 1,2 km de longitud. A més, s'han reordenat els carrils de circulació de vehicles, seguint el mateix model que en el tram sud del carrer.

El nou asfalt del carrer redueix el soroll provocat pel trànsit. També s'han habilitat espais per a l’aparcament de vehicles, motocicletes i bicicletes i ubicació de contenidors, alhora que s'han habilitat places de càrrega i descàrrega en els carrers transversals al carrer de Girona. Totes les cruïlles compten amb un pas de vianants semaforitzat i il·luminat. Igualment s'ha incorporat paviment tàctil per a vianants amb deficiència visual i peces de diferents colors produïdes per Ceràmica Cumella. 

 
En el subsòl s'ha renovat la xarxa de subministrament d'aigua potable i s'ha instal·lat una xarxa d’aigua no potable que enllaça amb els trams ja existents entre Can Mònic i Francesc Ribas. A més s'ha renovat un tram de clavegueram, entre els carrers de Juli Garreta i Montcada. A més, s'ha ampliat la xarxa d'electricitat soterrada, després de retirar el cablejat aeri existent. També s'han instal·lat noves canalitzacions soterrades d'enllumenat públic i de telecomunicacions, així com per a la semaforització de tot el carrer.

 
L’enllumenat públic s'ha renovat amb 64 nous fanals del mateix tipus que en el primer tram del carrer Girona, il·luminant la calçada i la vorera, amb la incorporació de làmpades  LED, més eficients.

 
Pel que fa a la vegetació s'han plantat un centenar d'arbres, de les mateixes espècies que en el tram sud del carrer: sapinde de la Xina (koelreuteria paniculata fastigiata),un arbre llarg i estret que floreix a l'estiu, i pruneres japoneses (prunus cesasifera nigra) que floreixen a la primavera, alhora que s'han mantingut els lledoners existents que eren en bon estat. A més també s'han instal·lat una trentena de bancs i cadires al llarg dels 662 metres lineals de carrer sobre el que s'ha actuat. 
 
Pel que respecte a la mobilitat, l'actuació al carrer de Girona ha comportat canvis definitius en el sentit de circulació dels carrer camí Romà, Lope de Vega, Apel·les Mestres, Figueres i Hospital, per pacificar les zones interiors més residencials. 
 
El carril bici del c. Girona forma part d'un intinerari pedalable que connectarà aquest carrer amb la plaça de Serrat i Bonastre.
 
La inversió ha estat superior als dos milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 1.350.000 euros i la resta l'Ajuntament de Granollers.

Aquest dissabte les autoritats faran la passejada inaugural. El punt de trobada serà la cruïlla del c. Girona amb el c. Juli Garreta.

 

Participació